Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

”Onormal” medlemsrusning inför S-möte i Botkyrka

Socialdemokraterna i Botkyrka har fått runt 90 nya medlemmar den senaste tiden, enligt uppgifter till Sveriges Radio Ekot.

Problematiskt, anser Åsa Westlund, distriktsordförande för partiet i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 18:00, 23 feb 2023

– Vi vet inte exakt vad de här människorna har för avsikt, men det är en helt onormal tillströmning av medlemmar, säger Åsa Westlund till radion.

Ökningen kommer inför mötet den 18 mars då partiet ska utse en ny gruppledare, tillika kandidat till ny kommunstyrelseordförande.

– Det väcker frågan om man gått med för att driva socialdemokratisk politik eller om det är något annat man har i åtanke, säger Åsa Westlund till Ekot.

Den förra kommunstyrelseordföranden Ebba Östlin avgick tidigare i februari sedan hon förlorat en förtroendeomröstning på ett medlemsmöte den 28 januari.

Uppgifter i olika medier gör gällande att det kan ha varit en kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella gäng. Enligt partiets egen utredning har det inte funnits en sådan infiltration.

Partiet ska nu utreda om medlemmar rekryterats på ett oegentligt sätt, rapporterar Ekot.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00