Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

”Onormal” medlemsrusning inför S-möte i Botkyrka

Socialdemokraterna i Botkyrka har fått runt 90 nya medlemmar den senaste tiden, enligt uppgifter till Sveriges Radio Ekot.

Problematiskt, anser Åsa Westlund, distriktsordförande för partiet i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 18:00, 23 feb 2023

– Vi vet inte exakt vad de här människorna har för avsikt, men det är en helt onormal tillströmning av medlemmar, säger Åsa Westlund till radion.

Ökningen kommer inför mötet den 18 mars då partiet ska utse en ny gruppledare, tillika kandidat till ny kommunstyrelseordförande.

– Det väcker frågan om man gått med för att driva socialdemokratisk politik eller om det är något annat man har i åtanke, säger Åsa Westlund till Ekot.

Den förra kommunstyrelseordföranden Ebba Östlin avgick tidigare i februari sedan hon förlorat en förtroendeomröstning på ett medlemsmöte den 28 januari.

Uppgifter i olika medier gör gällande att det kan ha varit en kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella gäng. Enligt partiets egen utredning har det inte funnits en sådan infiltration.

Partiet ska nu utreda om medlemmar rekryterats på ett oegentligt sätt, rapporterar Ekot.

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Myndigheten varnar: Kriminella gäng startar vårdcentraler

Brott. Den gängrelaterade brottsligheten hittar hela tiden nya områden som man intar. Nu har den grova... onsdag 4/10 07:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00