Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

En armébil syns i närheten av robotnedslaget i Polen. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Olika versioner om robotnedslaget i Polen

Ukraina kommer troligen att få tillgång till den plats i östra Polen där en robot slog ned i tisdags, uppger Polen. Just nu leds utredningen av ett polskt-amerikanskt team. Ukraina fortsätter att lägga skulden för robotnedslaget på Ryssland.

Nyheter · Publicerad 22:00, 18 nov 2022

”Vi delar synen att Ryssland bär det fulla ansvaret för dess robotterror och dess konsekvenser mot Ukrainas, Polens och Moldaviens territorium”, skriver Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba på Twitter efter ett samtal med sin amerikanske motsvarighet Antony Blinken.

Under gårdagen uppgav Nato och en rad världsledare att roboten som dödade två människor i polska Przewodów sannolikt inte avfyrades från Ryssland. I stället tros det ha varit en ukrainsk robot – avfyrad i syfte att träffa en inkommande rysk robot – som slog ned i den polska landsbygden.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00