Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Efter att ha fallit i en isvak stod John Smiths hjärta stilla i 45 minuter. Foto: Skärmdump från trailer/Twentieth Century Fox

Oklart om kristen succéfilm ska visas i Sverige

En film om ett mirakel vid en isvak ser ut att göra succé i USA. Filmen Breakthrough var den tredje mest sedda filmen på amerikanska biografer under påskhelgen. ”Fantastiskt att se vad Gud gör genom filmen”, skriver producenten DeVon Franklin.

Nyheter · Publicerad 08:30, 1 maj 2019

Världen idag har tidigare berättat om filmen Breakthrough, som skildrar den sanna historien om 14-åriga John Smith som föll ner i en isvak. Pojkens hjärta stod stilla i 45 minuter, men efter att hans mamma bett en bön vid sjukhusbädden började det slå och i dag lever John ett normalt liv.

Under påskhelgen började filmen visas på USA:s biografer – och det var det många amerikaner som tog fasta på. Filmen blev den tredje mest sedda biofilmen under helgen och inbringade över 11 miljoner dollar. De enda filmerna som sågs av fler personer var skräckfilmen The curse of La Lllorona och superhjältefilmen Shazam.

Det innebär att Breakthrough är den kristna film som haft bäst premiärsiffror sedan förra årets succé I can only imagine, skriver Christian Post.

Producenten DeVon Franklin gläds över alla som sett filmen. På hans Facebooksida är det många personer som lovordar filmen och berättar hur den har berört dem.

”En så vacker film som påminner oss om att Gud gör mirakel i dag”, skriver en kvinna.

”Gud är så fantastisk! Han vet dagen, tiden och stunden. Vänta på honom, han kommer aldrig svika dig”, skriver en annan kvinna.

DeVon Franklin är tacksam över vittnesbörden.

”Det här är otroligt! Se vad Gud gör genom Breakthrough. Ingenting är omöjligt!”, skriver han i ett Facebookinlägg.

Enligt Cinemascore, som gör publikundersökningar, ger tittarna filmen det höga betyget A.

Världen idag tar kontakt med Filmstaden (tidigare SF bio) för att höra om filmen kommer visas på svenska biografer och får beskedet att det ”lutar åt” att det inte blir så.

”Distributören har inte längre filmen med i sina preliminära listor”, skriver Thomas Runfors, kommunikatör på Filmstaden, i ett mejl till Världen idag.

Han förklarar därefter att det är distrubitören, i det här fallet Fox Entertainment, som beslutar om de vill satsa på biografvisning eller inte.

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Ledare Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna...