Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Oklart om Hanna är en två meter lång japan

”Är jag en katt?” Det var en av frågorna som studenter vid Södertörns högskola hade svårt att svara på då debattören Hanna Lindholm ställde frågor om sin identitet. – I dag finns det en föreställning om att man ska ha rätt att definiera sig själv – att det inte finns någon verklighet att förhålla sig till, säger idéhistorikern Lars Anders Johansson.

Nyheter · Publicerad 09:53, 7 feb 2018

”Är det viktigt att man får bestämma sin egen könsidentitet?”. Med den frågan gick debattören Hanna Lindholm runt till studenter på Södertörns högskola i södra Stockholm.

De fem personer som får svara på frågan i den video som återger det hela, svarar samtliga ”ja” eller ”absolut”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...