Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Okänd förövare bröt sig in i EFK-kyrka – stal glass

I måndags morse krossade någon eller några en ruta och tog sig in i Kvarnforskyrkan i Dalarna. Bytet? Glass från församlingens café.

– Det känns tråkigt, säger Elin Åhman, ordförande i församlingen, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:00, 26 aug 2022

I måndags morse drabbades EFK-församlingen Kvarnforskyrkan, belägen i stadsdelen Kvarnsveden i Borlänge, av inbrott. Larmet inkom klockan 04.03 och bara fem minuter senare anlände polisen till platsen. Men trots den snabba uttryckningen fann inte ordningsmakten någon misstänkt på brottsplatsen.

Elin Åhman berättar att kyrkan har stora skyltfönster där man tagit sönder en bit av glaset på en glasdörr för att kunna vrida brandöppningshandtaget och därmed ta sig in i lokalen.

– Det känns tråkigt. Men vi vet inte varför någon gjort så här, om man velat ”för-reka” och komma tillbaka en annan gång. Eller så har någon bara haft tråkigt eller varit drogpåverkad.

Församlingen hade dock vidtagit en försiktighetsåtgärd som underlättade polisens snabba ankomst till kyrkan.

– Lokalen var larmad, berättar Elin Åhman.

Inbrottstjuvens/tjuvarnas vistelse i kyrkan blev kortvarig och inga saker av större värde försvann.

– Vi har ett café med glassförsäljning. Man har tagit med sig en låda glass, en smak, plus eventuellt lite läsk, säger hon.

”Gods till ett ringa värde har tillgripits. Vi har ingen gripen i nuläget. Förundersökning avseende stöld pågår”, skriver Lars Hedelin, presstalesman för polisen, i ett mejl till Världen idag.

Vi vet inte varför någon gjort så här.

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00