Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Okänd förövare bröt sig in i EFK-kyrka – stal glass

I måndags morse krossade någon eller några en ruta och tog sig in i Kvarnforskyrkan i Dalarna. Bytet? Glass från församlingens café.

– Det känns tråkigt, säger Elin Åhman, ordförande i församlingen, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:00, 26 aug 2022

I måndags morse drabbades EFK-församlingen Kvarnforskyrkan, belägen i stadsdelen Kvarnsveden i Borlänge, av inbrott. Larmet inkom klockan 04.03 och bara fem minuter senare anlände polisen till platsen. Men trots den snabba uttryckningen fann inte ordningsmakten någon misstänkt på brottsplatsen.

Elin Åhman berättar att kyrkan har stora skyltfönster där man tagit sönder en bit av glaset på en glasdörr för att kunna vrida brandöppningshandtaget och därmed ta sig in i lokalen.

– Det känns tråkigt. Men vi vet inte varför någon gjort så här, om man velat ”för-reka” och komma tillbaka en annan gång. Eller så har någon bara haft tråkigt eller varit drogpåverkad.

Församlingen hade dock vidtagit en försiktighetsåtgärd som underlättade polisens snabba ankomst till kyrkan.

– Lokalen var larmad, berättar Elin Åhman.

Inbrottstjuvens/tjuvarnas vistelse i kyrkan blev kortvarig och inga saker av större värde försvann.

– Vi har ett café med glassförsäljning. Man har tagit med sig en låda glass, en smak, plus eventuellt lite läsk, säger hon.

”Gods till ett ringa värde har tillgripits. Vi har ingen gripen i nuläget. Förundersökning avseende stöld pågår”, skriver Lars Hedelin, presstalesman för polisen, i ett mejl till Världen idag.

Vi vet inte varför någon gjort så här.

Regeringen – upp till bevis för arbetsro i skolan!

Ledare En offentlig debatt har uppstått kring lärarvikarien Hans som tvingades bort från sitt arbete för... tisdag 31/1 00:10

Vilka orsaker finns till att Adam måste vara en historisk person?

Teistisk evolution (del 3/7). Paulus utgår från att Adam var lika historisk och lika verklig som Abraham, Mose och Jesus. Det... tisdag 31/1 00:00

Antisemitism och vandalisering när Förintelsens offer hedrades

Helsingborg. Ett minnesmärke för Förintelsen, som finns i Helsingborg, utsattes under helgen för vandalisering.... måndag 30/1 19:00

Det står inte väl till med Sverige

Ledare ”Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.” Det... tisdag 31/1 00:00