Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

”Oheliga allianser” kan följa på Israels nyval

Samtal. Det är svaret på vad som väntar efter det israeliska nyvalet under tisdagen. Det jämna valresultatetet innebär att varken Benjamin Netanyahu eller utmanaren Benny Gantz har kunnat utropa sig till segrare.

Nyheter · Publicerad 17:00, 18 sep 2019

Valets utgång blir en nagelbitare där en premiärminister kan utses först efter tuffa förhandlingar.

När nästan alla röster är räknade i skrivande stund, får premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud och Benny Gantz Blåvitt lika många mandat i knesset – 32 platser var i det 120 stolar stora parlamentet – enligt israeliska medier.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00