Nyheter

Odells kampanj pågår in i det sista

Under parollen ”framtidstro” höll Mats Odell ett kampanjtal inför valet av partiledare på lördagens extra riksting i Västerås.

På lördag avgör Kristdemokraternas extra riksting om Göran Hägglund ska sitta kvar som partiledare eller om utmanaren Mats Odell ska ta över. Världen idag var på plats när Mats Odells Sverigeturné på måndagen nådde slutstation Stockholm.

Sedan han i höstas tillkännagav sin kandidatur till posten som Kristdemokraternas partiordförande, har Mats Odell åkt land och rike runt för att träffa gräsrötterna och prata om hur ett Kristdemokraterna under hans ledning skulle se ut. Mötet i huvudstaden, beläget på ett café ett par meter från Sergels torg, var valkampanjens slutspurt och samlade ett 50-tal supportrar.
– Många väljare har lämnat oss under de senaste åren, man tycker att vi har blivit för utslätade. Det är dags för en nystart i Kristdemokraterna, sade Mats Odell.
Han menade att partiet behöver bli modigare och tydligare i en tid då ”den nya ideologin pragmatism breder ut sig som en präriebrand bland partierna”.
– Partiledarvalet handlar om vi ska rikta in oss på den stora potential som finns i en tydligt värdeorienterad politik eller om vi ska fortsätta att tyna bort i den allt trängre socialliberala mitten.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS