Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Oasrörelsen fick hundratals tips till sin nya sommarresa

Över 100 förslag på spännande platser i Sverige. Det fick Oasrörelsen in då de bad om tips inför sommarens direktsända predikoresa. Exakt vilka resmål rörelsens inspiratörer tänker åka till är dock hemligt.

Nyheter · Publicerad 14:00, 7 maj 2021

Det var när förra sommarens Oaskonferens blev inställd på grund av coronapandemin som visionen om en Sverigeresa tog form och sedan genomfördes av Oasrörelsens inspiratörer. 

Då gick färden från Smygehuk till Abisko och även i sommar kommer den åtta dagar långa resan att gå från söder till norr, men med andra resmål. 

– Vi kan inte åka till alla platser, men vi kan åka genom hela landet. Det blir som en pedagogisk markering, det blir tydligt att vi vill be för hela landet, förklarar inspiratören och prästen Hans Weichbrodt. 

Efter att de i år efterfrågat förslag på vart de ska åka, genom ett inlägg på Facebook, har de fått in över hundra olika tips som de nu kan använda sig av när resan planeras.

Precis som förra sommaren är tanken att det ska bli en blandning av möten, både inomhus och utomhus, samt besök på platser som varit viktiga ur ett kristet perspektiv genom historien. 

Weichbrodt tar som exempel att det kan vara ett hem där en av 1800-talets betydelsefulla missionärer växte upp, som de fått förslag på.

– Folk har en otrolig lokalkännedom. Man häpnar över hur mycket som finns i vårt land, säger han. 

Precis som förra året kommer de fem Oasinspiratörernas resa, som i år inleds den 25 juli, att kunna följas genom direktsändningar via Facebook – sändningar som dessutom ligger kvar och går att se i efterhand. 

Spänningen förhöjs genom att resmålen är hemliga ända fram tills gruppen ska åka dit. 

– Förra året kände man verkligen att det här var ett steg i tro, man hade ingen aning om hur det skulle fungera, säger Weichbrodt med ett skratt. 

Det visade sig dock att konceptet fungerade mycket väl. Videosändningarna fick tusentals visningar. Dessutom blev det, för dem som inspiratörer, en givande bibel- och böneresa. 

– Vi själva upptäckte mycket. På en majoritet av de här platserna är vi för första gången, så det ser jag verkligen fram emot, säger Hans Weichbrodt. 

Man häpnar över hur mycket som finns i vårt land.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10