Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Citykyrkan är platsen för nästa veckas konferens. Foto: Holger.Ellgaard/Wikipedia/CC BY-SA 4.0

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i Citykyrkan i Stockholm nästa vecka.

Den eritriansk-svenske pastorn Desta Haregot tror på följdverkningar i hela huvudstaden.

– Väckelsen kommer att eka, säger han.

Nyheter · Publicerad 17:00, 4 jun 2023

Nästa vecka, den 7–11 juni, håller Citykyrkan i Stockholms internationella församling, CCI, en konferens med fokus på församlingar och predikanter med invandrarbakgrund.

Konferensen, som fått namnet International Believers Conference, bjuder enligt annonseringen på inhemska talare som den svenske pingstledaren Daniel Alm, CCI:s egen pastor Wilberforce Bezudde, samt Desta Haregot som är pastor i den eritreansk-svenska församlingen Full Gospel Harvest Church i Stockholm.

Därtill kommer det även talare från utlandet, som Grace Lubega från Uganda och Lincoln och Grace Serwanga från Storbritannien.

I en video-intervju med Desta Haregot, som CCI publicerat på sin Facebook-sida, talar pastorn om sina förväntningar på konferensen, som han beskriver som en familjekonferens där de olika församlingarna får komma tillsammans och be.

– Jag tror att tecken och under kommer att ske och det kommer att föra med sig en spänning och vi kommer aldrig mer att bli ignorerade. Väckelsen kommer att eka i hela staden, säger han.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00