Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Samuel Östersjö, David Åhlén, Micael Grenholm och Joel Gabrielsson var i helgen i Norrköping där deras nätverk ”Operation: Övre salen” hade kickoff sin Sverigeturné som drar i gång i höst. Foto: Erik Lundström

Nystartat evangelisationsnätverk höll kickoff i Norrköpings baptistkyrka

NORRKÖPING Det som började med en grupp på Facebook för några år sedan har nu växt till en rörelse med ett evangeliserade gatuarbete. Och i helgen höll nätverket kickoff i Norrköping.

Nyheter · Publicerad 00:00, 17 sep 2011

"Operation: Över salen" intog i helgen Norrköpings gator för att evangelisera bland stadens invånare. Projektet är ett nätverk som började på Facebook för tre år sedan, men som nu har hittat ut i den "riktiga världen".
- Vi hade Facebookgruppen för att dela böneämnen som strömmade in, men i takt med att jag var ute och ledde lovsång i olika församlingar tog jag med mig mina vänner som med andra gåvor, exempelvis undervisning och det profetiska, berättar grundaren av "Operation: Över salen" David Åhlén som är med i församlingen Stockholm Vineyard.

Nätverkets namn anspelar på platsen där lärjungarna döptes i helig Ande och eld.
- Vi vill att det ska hända igen så Gud kan utrusta oss med kraft att gå ut med budskapet om Guds rike, säger han.

Nu är den övre salens team ute en till två gånger per månad i olika städer. Upplägget är att ha undervisningsworkshops som följs av konkreta outreachs, där man går ut på stan och ber för folk.
- Vi vill utmana och utrusta församlingar att kliva ut ur kyrkan och göra Guds rikes grejer, säger David Åhlén.

I höst drar man ut på stadsturné och först ut i raden av städer var Norrköping, där kickoffen gick av stapeln i helgen. Arrangör i Norrköping var Baptistkyrkan och Metodistkyrkan, men också Frälsningsarmén var med i det utåtriktade arbetet under helgen.
- Det här är jätteroligt, säger förre ungdomspastorn i Baptistkyrkan, Samuel Östersjö, som också var med under helgen.

David Åhlén tror att det nya nätverket kan vara en del i att inspirera kyrkan.
- Det finns många team som åker runt på samma sätt. Vi ser oss som en liten del av arbetet. Var det här växer till vet vi inte, säger han.

I höst står Mjölby, Uppsala, Jönköping, Växjö på tur för att ta emot det opererande evangelisationsnätverket som samarbetar med lokala församlingar runt om i landet.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...