Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Nyhem och Nässjö öppnar för Andens nedslag i pingst

Den helige Ande är i fokus för den nya konferensen Pingst23, som under pingsthelgen hålls för första gången. Dessutom på två platser – både i Mullsjö och i Nässjö.

Nyheter · Publicerad 13:00, 26 maj 2023

Med fyra huvudarrangörer och dessutom 30 församlingar från olika samfund som finns med som visionspartners, är det en bred uppslutning bakom den nya allkristna konferensen Pingst23 som startar i Nässjö på fredagskvällen.

– Vi vill tro att det finns ett initiativ från himlen men också en hunger och en längtan efter mer av helige Ande, säger Jonas Andersson, ledare för Gå ut mission.

Det var han som tog initiativet till konferensen efter att ha upplevt ett tilltal från Gud.

– Jag uppfattade det som att helige Ande vill göra något i landet och att det finns ett ärende till Kristi kropp. Jag fick nåd att trycka på knappen, men Herren hade redan förberett fler hjärtan, säger han.

Under helgen medverkar bland andra Hope for this nation, Michael Grenholm, Pelle Hörnmark, Mats Nyholm, Pascal Andréasson och Rickard Lundgren. Konferensen startar med ett ungdomsmöte i Missionskyrkan i Nässjö på fredagskvällen, följt av en heldag i kyrkan på lördagen.

På söndagseftermiddagen flyttar konferensen sedan till Nyhemshallen i Mullsjö, för att ge plats åt lokala församlingar att även ha egna gudstjänster under pingsthelgen.

Pingst23 tar sitt avstamp i Apostla­gärningarna 2:3: ”Tungor som av eld … fördelade sig på var och en”, och det är ingen slump att konferensen arrangeras just under pingsthelgen, församlingens födelse­dag.

– Vi vill vara en plats med olika tonalitet, uttryck och form på samlingarna för att ge utrymme för alla som längtar efter att få helige Andes gåva genom andedopet och för dem som vill bli uppfyllda igen. Vår längtan är att alla som vill ska få komma och dricka ur källan, säger Jonas Andersson.

Initiativet är också sprunget ur en längtan efter att få se mer av Anden vara verksam i människor och församlingar.

– Personligen tror jag att svensk kristenhet behöver komma tillbaka till det enkla, till källorna. Helige Ande är inget pluspaket eller tillval eller någon andlig förtjänstmedalj; det är Gud själv. Vi behöver mer av honom och hans närvaro i våra liv.

Ingen anmälan behövs till konferensen.

– Alla som längtar efter mer av Anden är välkommen, hälsar Jonas Andersson.

Alla som längtar efter mer av Anden är välkommen

Pingst23

• Hålls fredag till söndag, den 26–28 maj, i Missionskyrkan i Nässjö samt i Nyhemshallen i Mullsjö.

• Arrangörer är Gå ut mission, Missionskyrkan i Nässjö, Pingst i Mullsjö-Nyhem och Pingstförsamlingen i Sandhem.

• Bakom konferensen finns även 30 församlingar från olika samfund som finns med som visionspartner.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10