Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Nyföddas hälsa hotas när personal går på knäna

Överbeläggning och personalbrist på neonatalavdelningen på Huddinge sjukhus riskerar enligt Vårdförbundet nyfödda barns säkerhet. Flera i personalen tvingas jobba över 17 timmar i sträck och en del har uppgetts komma till jobbet gråtande av utmattning.

Nyheter · Publicerad 19:00, 26 jul 2019

Personal vid neonatalavdelningen i Huddinge vittnar om att nyfödda barn kommer in i strid ström till avdelningen, utan att det finns något stopp. Avdelningen ska under sommaren ha varit ständigt överbelagd. Personal som blivit inbeordrade på morgonpass efter att ha jobbat kvällen innan har börjat gråta innan passet ens startat, utan att någon åtgärd tagits.

Både Vårdförbundet och Kommunal har tagit emot informationen från deras medlemmar. Fackförbunden delar uppfattningen om arbetsmiljöproblemen och menar att det är ett reellt hot mot patientsäkerheten.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...