Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Nya tillslag mot Irans kristna

Iranska säkerhetsstyrkor rapporteras ha gjort tillslag både mot registrerade kyrkor och underjordiska församlingar i förra veckan. Flera kristna har fängslats och kyrkor hindras från att hålla gudstjänster på persiska. Nu manar Irans kristna till bön.

Nyheter · Publicerad 00:00, 15 feb 2012

Bland dem som gripits finns Maasis Mosesian, en av ledarna för en Assemblies of God-kyrka i Teheran, uppger Middle East Concern, MEC. Maasis Mosesian greps enligt MEC på sin arbetsplats 8 februari och tros nu hållas fängslad i staden Gohardasht. Tre andra församlingsmedlemmar sitter fortfarande arresterade efter att de greps under julhelgen. En församlingsmedlem uppger för Bosnewslife att pastor Rouhollah Ghobeyti, en av de fängslade, utsätts för påtryckningar att avsäga sig sin kristna tro.

MEC rapporterar också att två andra kyrkor i Teheran, protestantiska kyrkan Emmanuel samt evangeliska St. Peter, ålagts att inte hålla fredagsgudstjänster på persiska. Förbudet meddelades till församlingarna på fredagen i förra veckan.
"Dessa kyrkor hör till den lilla gruppen av officiellt registrerade kyrkor som främst betjänar armenier och assyrier. De flesta aktiviteter hålls på deras språk. Ordern att sluta med gudstjänster på farsi (persiska) är i linje med myndigheternas policy att begränsa kristna aktiviteter till de grupper de traditionellt betjänar", skriver MEC.

Flera kyrkor i Teheran som hållt gudstjänster på persiska har tidigare tvingats stänga. Enligt Mohabat News tillåts de kyrkor som får hålla öppet inte släppa in persisk-talande personer.

Enligt MEC har flera medlemmar i kyrkorna Emmanuel och St. Peter också blivit avskedade från sina arbeten efter att myndigheterna utövat påtryckningar på arbetsgivarna.
Även de underjordiska församlingarna upplever hårt tryck från myndigheterna. Enligt Mohabat News greps i förra veckan tio kristna konvertiter från islam under en räd mot en husförsamlingarna. Myndigheterna har inte lämnat några uppgifter om vart de gripna nu befinner sig.

Irans kristna uppmanar nu troende runt om i världen till bön för att de troende som fängslats ska friges och att kyrkoledarna ska få vishet så de vet hur ska besvara myndigheterna, rapporterar MEC.

Terrorexpert spår fler attacker efter Nicedåd

Frankrike. Terrorforskare Magnus Ranstorp tror inte att den upptrappade konflikten mellan väst och islamism... torsdag 29/10 12:19

Herren och hoppet om ett liv i evighet, ansikte mot ansikte med honom, är värt allt!

Inför söndag Ps 126 Den kommande helgen smakar himmelskt, med både helgonen och vårt evighetshopp i fokus. Redan... torsdag 29/10 00:00

Antisemitism uppdagades vid Arabiska bokmässan

Kultur. Malmö stad avbryter samarbetet med Arabiska bokmässan och kommer att försöka kräva tillbaka 150 000... torsdag 29/10 07:00