Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Medieintresset var stort när Elisabeth Svantesson (M) skulle presentera sin budgetproposition. Foto: Pontus Lundahl/TT

Nya regeringen presenterade sin budget – vallöften dröjer

Flera vallöften, som breda skattesänkningar på inkomster och rejäla skattesänkningar på drivmedel, verkar inte förverkligas under kommande år. Det framgår av finansminister Elisabeth Svantessons (M) första budgetproposition. Enligt budgetförslaget ska biståndet sänkas med 7,3 miljarder kronor.

Nyheter · Publicerad 15:42, 8 nov 2022

Den innehåller budgetsatsningar på 40 miljarder kronor. En del, cirka fem miljarder, beror dock inte på regeringens politik, utan på att kostnader stigit, till exempel för rättsliga biträden i domstolar.

De flesta av regeringens satsningar var kända sedan tidigare. Nytt är dock att kommunerna får sex miljarder i höjda generella statsbidrag för att förhindra nedskärningar i vård, skola och omsorg.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00