Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Efter tisdagens attack där två judiska män besköts i sin bil genomförde israeliska säkerhetsstyrkor en räd där skytten (en minderårig) arresterades. Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Nya oroligheter i Israel efter terrorattacker

I tisdags drabbades Israel av en terrorattack, där två personer skottskadades då de färdades i bil i östra Jerusalem. Nu har israelisk militär svarat med räder i området och skottskadat sju palestinska araber.

Nyheter · Publicerad 20:00, 20 apr 2023

Det var på tisdagsmorgonen som två ultraortodoxa judiska män (48 och 50 år) återvände från den dagliga morgonbönen och då färdades i bil genom området Sheikh Jarrah i östra Jerusalem, när de besköts på nära håll, uppger Jerusalem Post. Männen fördes till Hadassah-sjukhuset på Mount Scopus, där de vårdas för lindriga skador.

Skytten flydde till fots, men arresterades senare då den israeliska militären (IDF), gränspolisen och säkerhetstjänsten gjorde en gemensam räd i Nablus. Skytten visade sig vara en minderårig palestinsk arab, som enligt Channel 12 efter dådet gick till skolan. Vid förhör medgav tonåringen sin inblandning.

På måndagen knivhöggs en person i samhället Gush Etzion, söder om Jerusalem, och en kibbutz besköts senare på kvällen, dock utan att någon skadades.

Som ett svar på attackerna, vilka ses som en fortsättning på oroligheterna på Tempelplatsen under firandet av den judiska påsken som i år sammanföll med den muslimska fastemånaden ramadan, har IDF gjort flera räder i Judeen och Samarien [även kallat Västbanken]. Där har tre terroristledare från Islamiska Jihad arresterats och sju palestinska araber skottskadats under sammandrabbningar.

Sex av dem skadades lindrigt, medan skadeläget för den sjunde ännu är oklart.

I ett uttalande säger Israels poliskommissarie Kobi Shbtai:

– Kriget mot terrorism är på daglig basis och över distriktsgränserna, och vi som poliskår kommer att göra, och gör, allt vi kan för att omintetgöra varje terroristorganisation och varje försök att skada civila och säkerhetsstyrkor.

Minst 92 palestinska araber har hittills dödats i år, de flesta medan de utförde attacker eller i sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor, men några var ej inblandade civila, uppger Times of Israel.

Palestinska attacker mot Israel har hittills i år lämnat 19 personer döda och ett flertal allvarligt skadade.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00