Salig är var och en som vördar Herren och vandrar på hans vägar. Du får njuta frukten av dina händers verk. Salig är du, det går dig väl!
Psaltaren 128:1–2

Världen idag

Israeliska försvaret riktar in sig på att förstöra Hamas infrastruktur. Foto: Heidi Levine/AP/TT

Nya flygräder mot Hamas tunnlar i Gaza

Konflikten mellan Israel och terrorgruppen Hamas rasar vidare in i sin andra vecka. Israels militär säger sig ha förstört 15 kilometer av ett tunnelsystem som Hamas använder.

Nyheter · Publicerad 16:10, 17 maj 2021

Flygbombningarna av det Hamaskontrollerade Gaza fortsätter – precis som raketbeskjutningen mot israeliska städer. Enligt den israeliska militären hade 60 raketer avfyrats mot Israel från Gaza under natten till måndagen, vilket är betydligt färre än det antal som sköts under de två föregående nätterna.

Flyganfallen har orsakat omfattande strömavbrott och skador på hundratals byggnader, enligt lokala myndigheter i Gaza.

På måndagsmorgonen ska en palestinsk skumgummifabrik i norra Gaza ha träffats, där kämpade räddningstjänsten för att få elden under kontroll.

Strax efter midnatt avfyrades raketer mot de israeliska städerna Beersheba och Ashkelon. Efter det uppgav den israeliska militären att man flygbombat 15 kilometer av ett tunnelsystem som används av Hamas. Ledare och infrastruktur kopplade till Hamas är måltavlor för räderna.

Under förra veckan gick Israel ut med att man sände marktrupper mot Gaza, och flera medier tolkade det som att de skulle gå in över gränsen. Eftersom detta inte skedde har flera bedömare menat att det handlade om en krigslist för att få Hamasledare att söka sig ner i tunnlarna, som IDF sedan attackerade.

AP rapporterade under söndagen att dittills 188 personer dött på den palestinska sidan, flera av dem barn. I Israel ska antalet dödsoffer vara åtta personer, också där finns barn som offer. Israels missilförsvar är orsaken till att färre israeler dödas.

Tusentals raketer har avfyrats mot civila i Israel från Gaza, en stor del av dessa – en femtedel, enligt Israels utrikesdepartement – slår dock ner i Gaza och orsakar förödelse. Israel fokuserar i sina attacker på militära mål och på att bryta ner terrorgruppen Hamas infrastruktur.

Det är dags att vi omvänder oss i frågan om samboskap

Ledare Som protestanter berömmer vi oss av det reformatoriska arvet. ”Reformation” kommer av latinets... onsdag 20/10 00:10

Mördade ledamoten stod för brittisk kristen aktivism

Nyhetskommentar Den konservative brittiske parlamentsledamoten sir David Amess, 69 år, som nyligen mördades av en... onsdag 20/10 00:00

Kravet: En miljon dollar för varje kidnappad

Haiti. Kidnapparna begär lösesummor för de missionärer som försvann i Haiti i helgen, rapporterarThe Wall... onsdag 20/10 17:00

Olyckan påminde mig om hur skört livet är.

Ungkrönika För några veckor sedan satt jag, min fru Ella och vår dotter Melinda, 1,5 år, i bilen på väg till... onsdag 20/10 00:10

Arbete kan faktiskt vara en form av tillbedjan!

Arbetslivskrönika Jag är inte kunnig i Bibelns grundspråk. Min äldste son, John-Christian, som är teologie doktor, är... onsdag 20/10 00:00

Senaste nytt

    Bör Israel förse Jordanien med vatten?

    Israelkrönika Förra veckan ingick Israel ett avtal med Jordanien, där Israel förpliktar sig att leverera dubbelt...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier