Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Estonia användes för att frakta militär utrustning, uppger källor enligt den nya dokumentärserien om förlisningen. På bilden ses en annan färja. Foto: Hasse Holmberg/TT

Nya dokumentären: Estonia var del av smuggelrutt

Estonia var en del av en smuggelrutt för militärutrustning som brittiska, svenska och estniska underrättelsetjänster koordinerade. Det säger källor i Discoverys dokumentärserie om förlisningen. Enligt källorna pågick smugglingen den aktuella natten och ryska myndigheter varnade smugglarna flera gånger innan dess.

Nyheter · Publicerad 14:00, 3 okt 2020

Världen idag har tidigare berättat att filmsekvenser i en ny dokumentär om Estonia visar att det finns ett stort hål på skrovet. Men i dokumentärfilmen framgår det även att Estonia verkar ha använts i militära aktiviteter.

– Det finns nya vittnen kring militärsmugglingen, bland annat att det var smuggling den natten. Sedan har vi tittat på JAIC-rapporten [haverikommissionens rapport] och har visat att det finns ganska många saker i den som går emot de överlevandes uppfattning, säger filmens regissör Henrik Evertsson från produktionsbolaget Monster.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10