Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Tommy Dahlman är återigen ledare för Divine Favour Mission. Foto: Arkiv

Ny turbulens i Divine Favour Mission

Divine Favour Missions nya huvudledare Carol Krogstrup avgick efter bara två veckor, efter ett försök att avsätta vice ordförande och marknadschef Tommy Dahlman.

Denna är nu tillförordnad ledare och menar att han utsatts för ett ”kuppförsök”.

Nyheter · Publicerad 18:00, 22 mar 2022

I början av mars meddelade DFM att dess huvudledare Matthias Lekardal avgått, efter anklagelser om oegentligheter i samband med bland annat själavård, försäljning av konstverk och gåvor.

Carol Krogstrup tillträdde som ny ledare, och vice ordförande Tommy Dahlman meddelade att han skulle lämna styrelsen så snart hon blivit varm i kläderna.

Men efter bara några veckor lämnade även Carol Krogstrup DFM, som på Facebook bytt namn till Divine Favour Sverige.

”Jag vill poängtera att jag inte har avgått från mitt apostoliska och profetiska ansvar till nationerna – utan jag har bara avgått från ledarpositionen i DFM. Och i det här fallet, att avgå är att ta ansvar”, skrev hon på DFM:s Facebooksida, enligt Dagen.

Enligt tidningen, som under lång tid följt utvecklingen inom DFM och närvarat under flera digitala möten, har alla åtta personer i ledningsgruppen klivit av från sina uppdrag.

Även den norska grenen, Divine Favour Norge, har enligt Dagen brutit med DFM, sedan Tommy Dahlman inte lämnade organisationen, trots uppmaningar och anklagelser om ”manipulation, maktbegär, lögner och hot”.

Tillförordnad ledare är nu Tommy Dahlman, som i ett inlägg på Facebook säger att han utsatts för ett ”kuppförsök”.

– Någon måste ju stanna kvar och sopa upp och sedan ombilda, säger han, och förklarar att det tillsatts en interimsstyrelse.

Det är dock inte känt vilka personer som ingår i den.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00