Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Ny sajt hjälper seniorer att hitta volontärsjobb

Är du senior och vill göra volontärsinsatser på olika missionsfält? Nu kan du hitta uppdraget för dig på den nya webbsidan Ready4More. – Det finns oerhörda möjligheter till tjänst ute på missionsfälten, säger Rauli Lehtonen en av grundarna till initiativet som ska öppnar vägar för pensionärer som vill fortsätta tjäna Gud med sin livserfarenhet, yrkeskompetens och tid.

Nyheter · Publicerad 14:10, 27 nov 2018

Idén med den nya plattformen Ready4More är att sammanföra behov i omvärlden med svenska seniorer som vill göra praktiska missionsinsatser.

– När de checkar ut från arbetslivet hamnar många vid sidan om intressanta utmaningar. De vill fortsätta tjäna Herren, men får inte utlopp för sin kallelse. Samtidigt finns det oerhörda möjligheter till tjänst ute på missionsfälten, säger en av kontaktpersonerna för initiativet Rauli Lehtonen som är missionspastor i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.

När han rest runt i svenska församlingar har han funderat över all kompetens som finns hos pensionärer som tidigare varit aktiva i församlingar, inom mission och på företag. Och det visade sig att fler hade burit på liknande tankar som Rauli Lehtonen, nämligen EvaMaj och Staffan Edin från Skellefteå samt Lena och Otto Rimås från Mariannelund.

– När vi träffades upptäckte vi att vi hade tänkt på ungefär samma saker samtidigt och var och en kom med olika pusselbitar. Vi kände att detta var Guds ledning, säger Lehtonen.

Tillsammans har de nu bildat den ideella föreningen Ready4More. Och på internet-sajt med samma namn vänder de sig till medlemmar i alla samfund och presenterar behov från församlingar och missionsorganisationer som behöver hitta volontärer. 

– Vi har redan varit i kontakt med många kyrkor och ett hundratal pensionärer. Alla är positiva till denna möjlighet för dem att fortsätta göra en insats för gudsriket, säger Rauli Lehtonen.

För närvarande finns det mellan 30 och 40 olika typer av insatser på  www.ready4more.se, exempelvis bygge av liten kyrka i anslutning till rehabcenter i Ukraina, matlagning och skötsel av gästhus för volontärteam i Rumänien, att ingå i en internationell beredskapsgrupp för katastrofinsatser eller i besättningen på OM:s fartyg Logos Hope.

Med satsningen vill initiativtagarna också bidra till att kristna i Sverige kan möta trossyskon och församlingar i andra länder för att bygga broar, lära av varandra och gemensamt föra Guds rike framåt.

Per Gudmundson blir KD-presschef

Politik. Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det...

”Håll dörren stängd för all form av dödshjälp”

Expert Sverige måste hålla dörren fortsatt stängd för alla former av dödshjälp. Varningen kommer från den från amerikanske psykiatrikern Mark Komrad, som...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...