Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Ny kärnkraft är ett omdebatterat projekt

Är fjärde generationens kärnkraft svaret på klimatfrågan eller en utopi? Det beror på vem man frågar. Optimisterna menar att ny teknik kan leda till kraftigt ökad effektivisering av kärnkraften, och till minskade risker.

Nyheter · Publicerad 08:30, 4 dec 2021

Fjärde generationens kärnkraft är ett samlingsbegrepp för olika forskningsprojekt på området som pågår sedan flera decennier tillbaka. Forskare har lyft fram att kärnavfallet med ny teknik exempelvis skulle kunna vara farligt i århundraden, i stället för som i dag, årtusenden.

Man tror sig också kunna hitta sätt att ta tillvara det radioaktiva avfallet och använda det för att skapa ny el. Vissa forskare menar att man kan få hundratals gånger mer energiutbyte från samma mängd bränsle, jämfört med i dag, med fjärde generationens reaktorer.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10