Nyheter

Nu sätter Malmös judar ner foten

Fredrik Sieradzki, ordförande i informationskommittén i Judiska församlingen i Malmö.

MALMÖ Vi finns. Vi har rätt att gå på Malmös gator utan att behöva dölja våra symboler. Och vi kan inte skrämmas bort.

Det var det budskap som en liten grupp judar ville förmedla till resten av staden när de i lördags trots­ade stormvindarna och i grupp, iförda kippor och Davidsstjärnor, gick den knappa kilometern mellan synagogan och Triangeln – på malmöitiska Triangelen – en av stadens knutpunkter.
– Det var alltså ingen demonstration. Däremot en värdig promenad, utan plakat men med våra judiska symboler, för att visa att vi inte accepterar de antisemitiska strömningarna i Malmö, säger Fredrik Sieradzki, ordförande i informationskommittén i Judiska församlingen i Malmö.
Att klimatet för judar i Malmö är bistert är ett faktum som också har nått långt över landets gränser, men det var första gången som församlingsmedlemmarna själva på ett så tydligt sätt satte  ned foten och markerade att det nu får vara slut. Promenaden kom till på initiativ från en församlingsmedlem och informationen hade spridit sig från mun till mun. Den ringa marknadsföringen kan kanske förklara att bara fjorton personer hade slutit upp, men enligt Fredrik Sieradzki blir det inom kort en ny promenad.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS