Totalt 44 länder deltar enligt regeringskansliets lista på mötet, men en del av dem medverkar på distans. Några skickar enbart ett förinspelat tal. Som USA, där utrikesminister Antony Blinken skickar ett förinspelat tal, liksom Frankrikes president Emmanuel Macron.
Israels president Isaac Herzog deltar via länk, men skickar även minister Nachman Shai som sköter Israels kontakter med judar i diasporan till Malmö.
Albanien skickar sin premiärminister Edi Rama och Finland sin statschef – president Sauli Niinistö. Men annars består gästlistan till Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism av många ambassadörer och ministrar.
Bland de länder som enbart skickar ambassadörer finns bland annat Argentina, Australien och Moldavien. Danmark skickar sin justitieminister Nick Hækkerup (S) och Norge representeras av Sverigeambassadören Aud Kolberg.
Katolska kyrkan kommer att ha en representant på plats, liksom forskningscentret Yad Vashem för Förintelsens offer i Jerusalem, FN och EU.
Representanter för de stora sociala medieplattformarna Facebook, Google och Tiktok är också på plats och bland de tio civila organisationer som kommer till Malmö märks Judiska världskongressen (WJC) samt Amerikanska judiska kommittén (AJC).
Forumet ska behandla fyra teman: Hågkomst av Förintelsen, utbildning om Förintelsen, antisemitism på sociala medier samt bekämpande av antisemitism och andra former av rasism. Konferensens mål är att deltagarna ska presentera egna konkreta och framåtsyftande åtaganden på området.
Totalt väntas 350 till 400 deltagare vara på plats på Malmömässan i Hyllie, och ännu är deltagarlistan inte helt klar.
Värd för konferensen är den svenska regeringen. Statsminister Stefan Löfven hoppas att eventet ska göra en skillnad i realiteten. Han menar att sociala medier bär ett stort ansvar för att antisemitismen inte får ytterligare spridning och hoppas att de sociala mediejättarna gör egna åtaganden under konferensen.
Hur ska du se till att det ni får med er härifrån Malmökonferensen inte bara blir tomma ord?
– Alla de inbjudna – nu har vi 44 länder, elva internationella organisationer och tio civilorganisationer – har blivit uppmanade att göra åtaganden på denna konferens. Inte bara komma hit och för att leverera tal, säger Löfven.