Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Nu inleds årets Kärrsjö-konferens – digitalt

På onsdagskvällen inleds den årliga tältkonferensen i Kärrsjö. Frank Ådahl, Tigleth Malkey och Pelle Hörnmark är några av de medverkande i konferensen som delvis spelades in i Kärrsjö redan i förra veckan.

Nyheter · Publicerad 16:00, 24 jun 2020

– På initiativ av producenten och filmaren Samuel Andersson uppstår Kärrsjökonferensen nu i digital form, säger Lennart Eriksson, missionsledare, ordförande i Tältmissionen och en av de tre som ingår i konferensledningen.

De andra två är Hoppets Stjärnas vd Ulrika Kallin Eriksson och pastor Gunnar Johansson, som är resande ambassadör för Tältmissionen/Hoppets Stjärna.

– Vi har valt en modell där vi varvar studiosamtal och aktuell information med sång och predikan i en salig mix, berättar Lennart Eriksson.

Två kända förkunnare medverkar via videolänk; pingstledaren Pelle Hörnmark och riksevangelist Tigleth Malkey. På plats i Kärrsjö finns musikerna Frank Ådahl och Cilla Hector som framför sina fina sånger med den vackra vyn över Kärrsjön som bakgrund.

Eftersom det i år är 50 år sedan missionsorganisationen Hoppet Stjärna bildades, kommer ett flertal välkända förkunnare som Owe Lindeskär, Ingemar Helmner och Donald Bergagård medverka i tidigare inspelade inslag. Det bjuds också på inspelningar av sång och musik, med namn som Per-Erik Hallin.

Lennart Eriksson tror att ”nostalgikvällen” torsdag den 25 juni kommer att väcka speciellt intresse. Då bjuds det på filmat material med medverkan av ett flertal välkända profiler.

Speciellt fokus blir det på Lennarts far, väckelseevangelisten Erik-Gunnar Eriksson, som grundade både Tältmissionen och Hoppets Stjärna.

– Flera av hans medarbetare och vänner från förr ger då sin personliga bild av min pappa. Bland annat beskriver Donald Bergagård deras nära vänskap sedan slutet av 50-talet, fram till pappas död 2006.

Sändningarna börjar på kvällen onsdag den 24 juni och fortsätter fram till söndag 28 juni, och kan bland annat ses via tv-kanalen TBN Nordic.

Den första Kärrsjökonferensen hölls 1964. Sedan dess har den, med undantag för några år på 2000-talet, hållits årligen i den naturskönt belägna byn Kärrsjö, drygt sex mil nordväst om Örnsköldsvik.

– Kärrsjö är en mycket viktig plats för oss; förutom att våra sommarkonferenser hålls här, så bildades såväl Tältmissionen som Hoppets Stjärna på denna plats. Här föddes också min far, grundaren Erik-Gunnar Eriksson, förklarar Lennart Eriksson.

Ökad försäljning på Systembolaget

Konsumtion. Coronapandemin har bidragit till att öka Systembolagets försäljning markant. Försäljningsvolymen... torsdag 16/7 14:28

Rätt underlag krävs för hållbara lösningar

Ledare Så snart som ett fenomen kan kopplas samman med invandringen rör vi oss i Sverige på minerad mark.... onsdag 15/7 00:00

Rapport: Trumps asylpolitik hjälper få förföljda kristna

USA. Rekordfå av världens mest förföljda kristna får asyl i USA, konstaterar en färsk rapport från Open... torsdag 16/7 11:27

John Derneborg: Med stor respekt hade jag förmånen att sitta ner med en åldrad Berthil Paulson

Gästledare När jag var pastor i ett område som kallas Nordmarken i sydvästra Värmland, så var det väldigt... torsdag 16/7 00:10

Palestinier uttalade sig positivt om Israel – greps

Israel. Flera palestinier som nyligen uttryckte sitt stöd för Israels eventuella fulla övertagande av delar... onsdag 15/7 16:23

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Profetisk rörelse tuktade och befruktade Vineyard

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 4/10). Guds helige Ande kom genom profeter med en förnyelsens vind till Vineyardrörelsen. Gud ville fostra...