Nyheter

Norska TV2 slog tittarrekord vid Edvardsens begravning

Norska TV2 slog tittarrekord
vid Edvardsens begravning Aldrig förr i den norska kommersiella tv-kanalen TV2:s historia har så många personer följt en tv-sändning så länge som under Arild Edvardsens begravning. Hela 251 000 personer såg i snitt 47 minuter av begravningen skriver den norska tidningen NA24. Kyrkan i Sarons dal var vid begravningen fylld till brädden med många officiella gäster.

I måndags var det begravningsgudstjänst för den norske evangelisten Arild Edvardsen. Begravningen direktsändes också i norska TV2 som slog tittarrekord med 251 000 tittare. Aldrig förr i kanalens historia har så många människor följt en sändning så länge – genomsnittstiden tittarna såg på sändningen var 47 minuter.
Trots att begravningen inte var en så kallad statlig begravning så fanns en lång rad officiella gäster närvarande vid cermonin i Sarons dal-hallen och minnesstunden efteråt.
De var inbjudna av Kvinesdals kommun och Edvardsens missionsorganisation, Trons bevis.

Bland dem syntes statsråd som representerade Norges regering, lokala politiker, redaktörer från flera tidningar, samfundsledare, ledare från Norges kristna råd.
Sten Sørensen, som sitter i styrelsen för Troens bevis, berättade för Norge idag att många kyrkoledare och centrala politiker hörde av sig innan begravningen och önskade att få närvara vid begravningscermonin samt minnesstunden.
Arild Edvardsen avled på en resa i Kenya i början av september. Han drabbades av ett slaganfall strax efter att han avslutat en evangelisationskampanj på Zanzibar. Edvardsen blev 69 år.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS