Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Norge ger ökat skydd för ofödda

Norges parlament, stortinget, har röstat ja till att skärpa en del av abortlagen. Den nya lagen innebär att den som väntar flera barn måste få godkänt av en nämnd för att få abortera något av fostren.

Nyheter · Publicerad 18:00, 15 jun 2019

Debatterna rasade i flera timmar när två skilda ämnen skulle avgöras i stortinget i torsdags. Den ena frågan rörde huruvida landet ska lägga ner sin pälsnäring, den andra frågan rörde abortlagstiftningen. Omröstningarna hölls inte förrän efter midnatt.

Förslaget om att inga nya pälsfarmer får etableras, och att existerande pälsanläggningar ska läggas ned senast 2025, antogs med siffrorna 101 mot 68.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...