Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

NHL-stjärna avstod pride: Bibeln auktoriteten i mitt liv

Ishockeymålvakten James Reimer blev andra NHL-spelare den här säsongen att avstå från medverkan i prideevenemang i samband med match.

”Jag har inget hat i mitt hjärta för någon. I det här specifika fallet väljer jag att inte stödja något som strider mot min personliga övertygelse som är baserad på Bibeln”, förklarar han.

Nyheter · Publicerad 13:00, 24 mar 2023

När NHL-laget San Jose Sharks i samband med en match nyligen arrangerade ”pride night” avstod lagets målvakt James Reimer från spel. Orsaken var att Reimer, mot bakgrund av Bibelns ord om att äktenskapet är mellan en kvinna och en man, inte kunde tänka sig att bära en regnbågsfärgad tröja samt ställa sig bakom regnbågsflaggor och dragqueens, uppger Christian Post.

”I det här specifika fallet väljer jag att inte stödja något som strider mot min personliga övertygelse som är baserad på Bibeln, den högsta auktoriteten i mitt liv”, förklarar den kanadensiske stjärnmålvakten i ett uttalande som klubben förmedlat.

James Reimer har nu spelat 13 säsonger i NHL, ansedd som världens bästa hockeyliga.

”Under alla 13 år av min NHL-karriär har jag varit kristen, inte bara i titeln utan i hur jag väljer att leva mitt liv dagligen. Jag har en personlig tro på Jesus Kristus som dog på korset för mina synder och som svar ber mig att älska alla och följa honom”, säger 35-årige Reimer.

Ishockeymålvakten betonar även att hans ställningstagande inte har något med hat och fobi att göra.

”Jag har inget hat i mitt hjärta för någon, och jag har alltid strävat efter att behandla alla som jag möter med respekt och vänlighet.”

James Reimers klubb San Jose Sharks säger, i ett uttalande som Christian Post citerar, att man står bakom ”individers rättigheter att uttrycka sig, inklusive hur eller om de väljer att uttrycka sin tro”.

Detta var andra gången under den pågående säsongen som en NHL-spelare sade nej till deltagande i prideaktiviteter kopplade till en ishockeymatch. I januari berättade Världen idag om att Philadelphia Flyers ryske back Ivan Provorov, med hänvisning till sin kristna övertygelse, avstod från att värma upp i regnbågsfärgad tröja.

James Reimer är inne på sin andra säsong i San Jose Sharks och är där lagkamrat med svenskarna Erik Karlsson, Oskar Lindblom, William Eklund, Andreas Johnsson och Fabian Zetterlund.

… Bibeln, den högsta auktoriteten i mitt liv.

James Reimer

Ålder: 35 år.

Nationalitet: Kanada.

Yrke: Ishockeymålvakt.

Klubb: San Jose Sharks.

Tidigare NHL-klubbar: Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Toronto Maple Leafs.

Meriter: 13 NHL-säsonger, åtta landskamper för Kanada.
 

Källa: eliteprospects.com

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00