Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Hans Wolfbrandt, ordförande för New Wine Sverige, ser fram emot ledardagarna. Foto: Eva Janzon/Arkiv

New Wine samlar ledare på fyra orter

I dag, torsdag, inleds två av fyra ledarkonferenser inom nätverket New Wine. Det är Malmö och Göteborg som bjuder in till samlingar under rubriken ”Lokala församlingar som förändrar nationer”. I nästa vecka – den 21-23 mars – hålls ledarkonferenser i Stockholm och Falun.

Nyheter · Publicerad 15:00, 14 mar 2019

Att New Wine detta år håller fyra konferenser, och inte som brukligt en enda, beror på att man vill ge ledare över hela landet bättre möjligheter att ses och utrustas gemensamt.

– Beroende på var man bor, är det kanske inte så lätt att få med sig sina lokala kollegor till en konferens i Stockholm, säger Hans Wolfbrandt, ordförande och nationell ledare för New Wine i Sverige.

– Därför testar vi konceptet med att hålla flera möten på olika platser, så att en ledare ska kunna ta med sig till exempel sin styrelse eller sitt team.

Upplägget på de fyra platserna blir snarlikt, och flera av huvudtalarna finns med på flera orter, så som Alan Hirsch, Johnny Nimmo och Rebecca Hansen.

– Sedan är en fördel med att ha konferens på fyra platser att de lokala ledarna kan få ta större plats och dela med sig av sina erfarenheter, säger Hans Wolfbrandt.

Själv kommer han att delta i konferensen i Göteborg. Där är huvudtalarna Mike Pilavachi, ledare för Soul Survivor, och författaren Alan Hirsch, som gått i spetsen för den så kallade missionella rörelsen.

– Jag ser mycket fram emot att gemensamt ta nya steg mot hur vi kan vara missionella församlingar, och hur vi kan applicera detta både i vardagen och yrkeslivet.

Hans Wolfbrandt berättar att intresset för att delta i New Wine ökar, och att olika samlingar runt om i landet samlar många deltagare.

– Vi är ju inte en konkurrent till församlingarna utan ett komplement, som hjälper ledare att utrusta sig på det sätt som är bäst för det lokala sammanhanget.

Jag ser mycket fram emot att gemensamt ta nya steg mot hur vi kan vara missionella församlingar.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Här ska barn och äldre samsas under samma tak

Huddinge. Huddinge kommun hänger på trenden att kombinera äldreboende och förskola i angränsande byggnader. –... måndag 25/10 08:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier