Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hans Wolfbrandt, ordförande för New Wine Sverige, ser fram emot ledardagarna. Foto: Eva Janzon/Arkiv

New Wine samlar ledare på fyra orter

I dag, torsdag, inleds två av fyra ledarkonferenser inom nätverket New Wine. Det är Malmö och Göteborg som bjuder in till samlingar under rubriken ”Lokala församlingar som förändrar nationer”. I nästa vecka – den 21-23 mars – hålls ledarkonferenser i Stockholm och Falun.

Nyheter · Publicerad 15:00, 14 mar 2019

Att New Wine detta år håller fyra konferenser, och inte som brukligt en enda, beror på att man vill ge ledare över hela landet bättre möjligheter att ses och utrustas gemensamt.

– Beroende på var man bor, är det kanske inte så lätt att få med sig sina lokala kollegor till en konferens i Stockholm, säger Hans Wolfbrandt, ordförande och nationell ledare för New Wine i Sverige.

– Därför testar vi konceptet med att hålla flera möten på olika platser, så att en ledare ska kunna ta med sig till exempel sin styrelse eller sitt team.

Upplägget på de fyra platserna blir snarlikt, och flera av huvudtalarna finns med på flera orter, så som Alan Hirsch, Johnny Nimmo och Rebecca Hansen.

– Sedan är en fördel med att ha konferens på fyra platser att de lokala ledarna kan få ta större plats och dela med sig av sina erfarenheter, säger Hans Wolfbrandt.

Själv kommer han att delta i konferensen i Göteborg. Där är huvudtalarna Mike Pilavachi, ledare för Soul Survivor, och författaren Alan Hirsch, som gått i spetsen för den så kallade missionella rörelsen.

– Jag ser mycket fram emot att gemensamt ta nya steg mot hur vi kan vara missionella församlingar, och hur vi kan applicera detta både i vardagen och yrkeslivet.

Hans Wolfbrandt berättar att intresset för att delta i New Wine ökar, och att olika samlingar runt om i landet samlar många deltagare.

– Vi är ju inte en konkurrent till församlingarna utan ett komplement, som hjälper ledare att utrusta sig på det sätt som är bäst för det lokala sammanhanget.

Jag ser mycket fram emot att gemensamt ta nya steg mot hur vi kan vara missionella församlingar.

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Journalistik. Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen....

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Ledare Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det...