Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Hans Wolfbrandt, ordförande för New Wine Sverige, ser fram emot ledardagarna. Foto: Eva Janzon/Arkiv

New Wine samlar ledare på fyra orter

I dag, torsdag, inleds två av fyra ledarkonferenser inom nätverket New Wine. Det är Malmö och Göteborg som bjuder in till samlingar under rubriken ”Lokala församlingar som förändrar nationer”. I nästa vecka – den 21-23 mars – hålls ledarkonferenser i Stockholm och Falun.

Nyheter · Publicerad 15:00, 14 mar 2019

Att New Wine detta år håller fyra konferenser, och inte som brukligt en enda, beror på att man vill ge ledare över hela landet bättre möjligheter att ses och utrustas gemensamt.

– Beroende på var man bor, är det kanske inte så lätt att få med sig sina lokala kollegor till en konferens i Stockholm, säger Hans Wolfbrandt, ordförande och nationell ledare för New Wine i Sverige.

– Därför testar vi konceptet med att hålla flera möten på olika platser, så att en ledare ska kunna ta med sig till exempel sin styrelse eller sitt team.

Upplägget på de fyra platserna blir snarlikt, och flera av huvudtalarna finns med på flera orter, så som Alan Hirsch, Johnny Nimmo och Rebecca Hansen.

– Sedan är en fördel med att ha konferens på fyra platser att de lokala ledarna kan få ta större plats och dela med sig av sina erfarenheter, säger Hans Wolfbrandt.

Själv kommer han att delta i konferensen i Göteborg. Där är huvudtalarna Mike Pilavachi, ledare för Soul Survivor, och författaren Alan Hirsch, som gått i spetsen för den så kallade missionella rörelsen.

– Jag ser mycket fram emot att gemensamt ta nya steg mot hur vi kan vara missionella församlingar, och hur vi kan applicera detta både i vardagen och yrkeslivet.

Hans Wolfbrandt berättar att intresset för att delta i New Wine ökar, och att olika samlingar runt om i landet samlar många deltagare.

– Vi är ju inte en konkurrent till församlingarna utan ett komplement, som hjälper ledare att utrusta sig på det sätt som är bäst för det lokala sammanhanget.

Jag ser mycket fram emot att gemensamt ta nya steg mot hur vi kan vara missionella församlingar.

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka... lördag 14/5 00:10

Vården manas vara uppmärksam på barnhepatit

Vård. Folkhälsomyndigheten uppmanar vårdgivare att vara uppmärksamma på fall av inflammation i levern,... måndag 16/5 07:00

Ryska specialförband pekas ut som hot

Sverige. Ryska specialförband som genomför sabotage eller insatser med kryssningsrobotar. I den... söndag 15/5 18:00

Ny metod väcker hopp om att läka hjärtskador

En ny typ av cellterapi har potential att läka skador på hjärtat efter en infarkt, enligt cell- och... söndag 15/5 15:00

Polisen varnade för våld – sju veckor före

Brott. Polisens underrättelseenhet varnade redan i februari för att det skulle kunna uppstå våldsamheter i... söndag 15/5 12:00

Degraderad Skånberg dåligt för KD

Ledare Än en gång inleder riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD) en personvalskampanj. I många tidigare... lördag 14/5 00:00

Lärjungaträning i Kambodja

Missionsglimten Skumpande på småvägar anländer vi till den lilla byn. Vi ska ha en workshop om lärjungaskap.... lördag 14/5 00:00

Svagt svenskt stöd för nya EU-vallagar

EU. Bara en av Sveriges 21 Europaparlamentariker ställer sig bakom en föreslagen reform av EU:s... söndag 15/5 07:00

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier