Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Netflix släpper musikalfilm med låtar av kristna artister

Ett kristet sommarläger och musik av stora kristna akter. Det är några av ingredienserna i Netflix nya musikalfilm A week away som har premiär i dag, fredag.

En skådespelare berättar om hur inspelningen gav nytt liv åt hans tro.

Nyheter · Publicerad 17:00, 26 mar 2021

Arbetet med att göra filmen A week away har pågått i flera år. Men nyligen släppte streamingjätten Netflix en officiell trailer för filmen och presenterade releasedatumet för filmen.  

Klart är också att tre nyskrivna låtar av den kristne musikproducenten Adam Watts finns med i filmen, men även For King & Countrys jättehit ”God only knows” kommer höras. Dessutom har några stora kristna artister fått med sina klassiska hits i filmen, bland annat Amy Grant med ”Baby baby”, Audio Adrenaline med ”Big house” och Steven Curtis Chapmans med ”Dive”. 

– Vi älskar den här musikkatalogen som vi har känt fortfarande har såna möjligheter att tala till människor och vara relevant och viktigt, har filmens skapare Gabriel Vasquez tidigare sagt till amerikanska Billboard. 

Musikalfilmen kretsar kring karaktären Will (spelad av Kevin Quinn), en tonåring som hamnat i trubbel med lagens långa arm och som får två val; att antingen hamna i ett ungdomsfängelse eller att åka på ett kristet sommarläger. På lägret träffar han Avery (spelad av Bailee Madison) som han förälskar sig i, samtidigt som han läker såren från sitt förflutna. 

– Filmen är en sådan som hela familjen och människor i alla åldrar kommer ha roligt av, säger Bailee Madison till sajten People.com. 

A week away är producerad av Alan Powell, som tidigare varit delaktig i de kristna filmerna The reason och The song.

Till Christian Post säger Alan Powell att han tycker att det saknats en kristen musikalfilm. 

– Jag vet inte varför det inte funnits trosbaserade musikaler. Jag förstår inte det, med tanke på att musik troligen är det största affärsområdet inom den kristna kulturen, säger han.

Filmen, som har premiär på Netflix den 26 mars, har redan lett till ett positivt kristet vittnesbörd.

Huvudrollsinnehavaren Kevin Quinn berättar för Good Gospel Playlist att han gick igenom en svår period i livet inför inspelningen.

– Jag tror att min tro rubbades. Och A week away återförde mig till något av det som var viktigt i mitt liv, och fick mig att inse hur viktig tron var för mig. Så A week away blev inte bara en katalysator för [karaktären] Will, utan även en hjälp för mig att återfå min tro, säger han.

A week away återförde mig till något av det som var viktigt i mitt liv, och fick mig att inse hur viktig tron var för mig.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00