Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Netanyahus advokater försöker bevisa hans oskuld

Nyheter · Publicerad 06:00, 9 okt 2019

I dag (onsdag) är det Yom Kippur, den stora försoningsdagen i Israel. Många ser en symbolik i att under den vecka som har lett fram till den här dagen – det som kallas ”dagar av omvändelse” – har Netanyahus försvarsadvokater försökt övertyga riksåklagaren om premiärministerns oskuld.

Förhöret var inte öppet för pressen, men enligt information som har läckt ut har inte försvaret fört fram bevis som skulle få riksåklagaren att dra tillbaka sin rekommendation att ställa Netanyahu inför rätta för bedrägeri, trolöshet mot huvudman och för att ha tagit emot mutor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00