Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Benjamin Netanyahu vill inte lägga några särskilda bud på den kristna delen av befolkningen. Foto: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Netanyahu avfärdar lagförslag mot evangelisation

Ett utspel om förbud mot att inom Israels gränser förkunna Jesus som Messias rönte nyligen stor uppmärksamhet. Detta fick premiärminister Benjamin Netanyahu att gå ut och säga att en sådan lag inte kommer att se dagens ljus.

Nyheter · Publicerad 22:00, 28 mar 2023

Tidigare i år lade två medlemmar ur det ultraortodoxa regeringspartiet Torahpartiet fram ett lagförslag som skulle innebära att den som försöker påverka en människa till tro på att Jesus är Messias skulle riskera fängelsestraff, uppger All Israel News

Utspelet från de ultraortodoxa politikerna skapade ramaskri. Nyligen klargjorde premiärminister Benjamin Netanyahu bestämt att någon sådan lag över huvud taget inte är aktuell.

”Vi kommer inte att föra fram någon lag mot den kristna gemenskapen”, skriver Netanyahu i ett inlägg på sitt Twitterkonto.

USA-delstaten Kansas förre guvernör Sam Brownback tillhör skaran som reagerat mot de ultraortodoxa politikernas förslag.

”Fria och demokratiska länder förbjuder helt enkelt inte det fria utbytet av idéer och det inkluderar religiösa övertygelser”, skriver Brownback i en tweet.

Kontentan i Torahpolitikerna Moshe Gafnis och Yaakov Ashers förslag är att den som försöker förmå en människa att tro på evangeliet om Jesus skulle kunna dömas till fängelse i upp till ett år. Om någon delar evangeliet till en minderårig anser de att än hårdare repressalier borde finnas i straffskalan, uppger All Israel News.

Cirka två procent av Israels befolkning är kristna. När det gäller turismen var omkring 61 procent av de turister som besökte Israel under 2018 kristna, uppger Daily Caller.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10