Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

Nerikes Allehanda startar frikyrkoblogg

Dagstidningen Nerikes Allehanda har i dagarna startat en . Två av tidningens reportrar kommer där att skildra sitt arbete med en artikelserie om frikyrkan i Örebro län. Både artikelserien och den nystartade bloggen är ett resultat av önskemål från läsare, berättar reportrarna Angela Hanagarth och Tina Enström på bloggen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 15 feb 2012

Många läsare har, skriver reportrarna, önskat att de ska skriva om allt det positiva som frikyrkorna betyder för många barn, ungdomar och äldre, och allt ideellt arbete som utförs i kyrkorna.
Andra har berättat om egna negativa erfarenheter, om tvång och trångsynthet.

I ett inlägg på bloggen skriver Tina Enström att "Äntligen!" är den vanligaste reaktionerna på satsningen. "Och jag inser: Vi skriver alldeles för sällan om det här", fortsätter hon.

De båda reportrarna skriver att de gått in i projektet utan att veta vart de kommer att landa:
"Vi valde att gå ut så förutsättningslöst vi kunde och gjorde väldigt breda intervjuer med människor med erfarenhet av frikyrkan. Vi försökte hitta människor med olika erfarenheter och perspektiv, gärna människor som bytt perspektiv under livet."

Läsarna uppmuntras att kommentera artikelserien, dela med sig av egna erfarenheter och komma med fler förslag på vad de ska skriva om.

Ingen tid är helig för valrörelsen

Ledare I söndags, på slaget klockan 11 hemma i stiftsstaden Strängnäs, höll moderatledaren och den... tisdag 16/8 00:00

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

Var lugn och stilla och besinna att han är Gud

Bönekrönika Bedjarna vet att det är ute med oss om inte Gud griper in. Människor kan åstadkomma mycket, men... tisdag 16/8 00:00

En oväntad påminnelse om Kremls misslyckande

Gästkrönika När jag tror att jag är på ”riktig semester”, och därmed också tror att jag lyckats komma bort från... tisdag 16/8 00:00
Följ Världen idag i sociala medier