Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Nej till att biologiska män ska få boxas mot kvinnor

Transkvinnor, biologiska män som bytt kön, ska kunna fortsätta tävla mot biologiska kvinnor i friidrott, föreslår de nationella friidrottsförbundens samarbetsorganisation World Athletics. Men inom proffsboxningen väljer den internationella boxningsorganisationen World Boxing Council i stället att försöka inrätta en helt ny tävlingsklass för transpersoner.

Nyheter · Publicerad 07:00, 30 jan 2023

Enligt brittiska BBC föreslår World Athletics att maxgränsen för hur mycket testosteron som en transkvinna får ha i blodet, för att få tävla mot biologiska kvinnor, ska sänkas till hälften av vad den ligger på idag.

Förslaget kommer samtidigt som andra sporter förbjuder transkvinnor från att delta i elittävlingar för kvinnor på grund av bekymmer över att transkvinnorna, som fötts som män, har en orättvis fördel, och World Athletics ska också ha fått kritik för sitt ställningstagande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00