Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Nej till att biologiska män ska få boxas mot kvinnor

Transkvinnor, biologiska män som bytt kön, ska kunna fortsätta tävla mot biologiska kvinnor i friidrott, föreslår de nationella friidrottsförbundens samarbetsorganisation World Athletics. Men inom proffsboxningen väljer den internationella boxningsorganisationen World Boxing Council i stället att försöka inrätta en helt ny tävlingsklass för transpersoner.

Nyheter · Publicerad 07:00, 30 jan 2023

Enligt brittiska BBC föreslår World Athletics att maxgränsen för hur mycket testosteron som en transkvinna får ha i blodet, för att få tävla mot biologiska kvinnor, ska sänkas till hälften av vad den ligger på idag.

Förslaget kommer samtidigt som andra sporter förbjuder transkvinnor från att delta i elittävlingar för kvinnor på grund av bekymmer över att transkvinnorna, som fötts som män, har en orättvis fördel, och World Athletics ska också ha fått kritik för sitt ställningstagande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10