Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Sigrid Kaag, Nederländernas minister för handel och utveckling, beskriver Muslimska brödraskapet som en grupp vars ambition är att islamisera samhället. Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Nederländerna stoppar bidrag till Islamic Relief

Den muslimska biståndsaktören Islamic Relief Worldwide (IRW) har skakats av flera skandaler den senaste tiden och flera länder har dragit in stöd till organisationen. Nu stoppar även Nederländerna sina bidrag med hänvisning till IRW:s samröre med Muslimska Brödraskapet.

Nyheter · Publicerad 08:38, 22 jan 2021

Nederländska medier rapporterar att ministern för handel och utveckling, Sigrid Kaag, meddelat beslutet att slopa stödet till IRW.

Hon ska ha fått uppgifterna om organisationens kopplingar till Muslimska brödraskapet i december och efter att ha samlat in information väljer regeringen nu att agera.

Kaag beskriver Muslimska brödraskapet som en grupp vars ambition är att islamisera samhället. Sedan tidigare har också Tyskland stoppat sitt stöd till IRW.

I slutet av sommaren fick hela styrelsen för hjälporganisationen avgå sedan det uppdagats att högt uppsatta personer och styrelsemedlemmar spridit antisemitisk propaganda och hyllat terrorgruppen Hamas.

Bland annat hade en av styrelsemedlemmarna beskrivit Egyptens president Abdel Fatah al-Sisi som ”son till en judisk hallick” och kallat israeler ”barnbarn till apor och svin”.

Världen idag har tidigare rapporterat att Sverige än så länge fortsätter sitt samarbete med IRW. I höstas valde dessutom Sveriges kristna råd (SKR) och Equmeniakyrkan att ge det årliga Martin Luther King-priset till ett projekt i Stockholm där IRW ingår, något som möttes av skarp kritik.

– Vi ger ett pris till en organisation som arbetar för att överkomma rasism och främlingsfientlighet. Vi tar bestämt avstånd från antisemitism, sade SKR:s generalsekreterare Karin Wiborn till Världen idag då.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier