Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Sigrid Kaag, Nederländernas minister för handel och utveckling, beskriver Muslimska brödraskapet som en grupp vars ambition är att islamisera samhället. Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Nederländerna stoppar bidrag till Islamic Relief

Den muslimska biståndsaktören Islamic Relief Worldwide (IRW) har skakats av flera skandaler den senaste tiden och flera länder har dragit in stöd till organisationen. Nu stoppar även Nederländerna sina bidrag med hänvisning till IRW:s samröre med Muslimska Brödraskapet.

Nyheter · Publicerad 08:38, 22 jan 2021

Nederländska medier rapporterar att ministern för handel och utveckling, Sigrid Kaag, meddelat beslutet att slopa stödet till IRW.

Hon ska ha fått uppgifterna om organisationens kopplingar till Muslimska brödraskapet i december och efter att ha samlat in information väljer regeringen nu att agera.

Kaag beskriver Muslimska brödraskapet som en grupp vars ambition är att islamisera samhället. Sedan tidigare har också Tyskland stoppat sitt stöd till IRW.

I slutet av sommaren fick hela styrelsen för hjälporganisationen avgå sedan det uppdagats att högt uppsatta personer och styrelsemedlemmar spridit antisemitisk propaganda och hyllat terrorgruppen Hamas.

Bland annat hade en av styrelsemedlemmarna beskrivit Egyptens president Abdel Fatah al-Sisi som ”son till en judisk hallick” och kallat israeler ”barnbarn till apor och svin”.

Världen idag har tidigare rapporterat att Sverige än så länge fortsätter sitt samarbete med IRW. I höstas valde dessutom Sveriges kristna råd (SKR) och Equmeniakyrkan att ge det årliga Martin Luther King-priset till ett projekt i Stockholm där IRW ingår, något som möttes av skarp kritik.

– Vi ger ett pris till en organisation som arbetar för att överkomma rasism och främlingsfientlighet. Vi tar bestämt avstånd från antisemitism, sade SKR:s generalsekreterare Karin Wiborn till Världen idag då.

Dags för ett 12-stegsprogram för avgiftning av digitalt beroende

Ledare Varningar för den digitala livsstilens konsekvenser duggar allt tätare. Det höga tempot och den... onsdag 3/3 00:10

Kristna oroliga att förlora sin frihet efter beslut i kongressen

USA. En kristen konditor eller florist kan tvingas sälja arrangemang för samkönade bröllop och en... onsdag 3/3 13:00

Unga judar i Malmö: Vi angrips i skolan

Rapport. I princip alla de 14 judiska barn och ungdomar som intervjuades för en ny rapport om antisemitism i... onsdag 3/3 09:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier