Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

NBA-stjärna: Därför spelar jag i nummer 23

NBA-laget Phoenix Suns stjärnspelare Cameron Johnson spelar alltid med tröja nummer 23.
Nyligen berättade han att anledningen till valet av tröjnummer är en speciell psalm i Bibeln.

– Psalm 23 har alltid varit en vers som jag läser före varje match, säger han på en presskonferens.

Nyheter · Publicerad 08:00, 17 okt 2021

NBA är benämningen på den nordamerikanska proffsligan i basket där världens främsta herrspelare tävlar om den åtråvärda mästarbucklan. Ett av lagen i ligan är Phoenix Suns, som i somras nådde ända fram till finalen där dock blivande mästarlaget Milwaukee blev en alltför tuff motståndare.

Publiken som följer Phoenix NBA-matcher känner till att en av lagets spelare, Cameron Johnson, alltid bär nummer 23 på sin matchtröja. På en presskonferens berättade den 25-årige basketstjärnan nyligen varför han valt just det tröjnumret.

– Det kommer från min mormor, en riktig bönekrigare. Hon sade åt min pappa att använda denna bibelvers som en bön varje gång han gick in i ett spel, i en tävling, i ett viktigt möte, vad det än är. Och min pappa har ingjutit detta i mig, sade Cameron Johnson under en presskonferens som kan ses i en video på Twitter.

– Psalm 23 har alltid varit en vers som jag läser före varje match, det är anledningen till att jag bär nummer 23, fortsatte han.

Ytterligare en anledning till att han valt nummer 23 är att han under sin uppväxt hade den förre basketstjärnan Michael Jordan som förebild, och han hade också nummer 23.

Cameron Johnson debuterade i proffsligan NBA under hösten 2019 efter att tidigare ha spelat collegebasket för såväl Pittsburgh som North Carolina.

Psalm 23 talar om en troendes tillit till Gud

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10