Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Nätverk uppmanar till bön och fasta den 24 september

Avskilj den 24 september till en dag för bön och fasta. Den uppmaningen ger bönenätverken i ”Tillsammans för Sverige”, som hoppas på en unison dag med fokus på Kristi kropp i Sverige.

Nyheter · Publicerad 18:00, 16 sep 2023

Initiativet till böne- och fastedagen söndagen den 24 september kom i samband med en böneledarretreat på Gärdebygården i Rättvik i augusti, där ett av de tilltal som kom var: ”Festen är över, det är tid att fasta.”

Det fick bönenätverken i Tillsammans för Sverige att bestämma sig för att utlysa den gemensamma böne- och fastedagen, genom ett upprop till alla bedjare i landet.

– Vi hoppas verkligen att det ska bli något gemensamt i det här, där många går samman på samma dag och ber med samma inriktning. Vi tror att det finns en styrka i enhet och i det unisona i att göra samma sak vid samma tid, säger Johnny Foglander från Tillsammans för Sverige.

Dessutom ligger dagen i anslutning till den judiska omvändelse- och fastedagen Yom Kippur.

– Under Yom Kippur samlas judarna i synagogan hela dagen, utan att äta eller dricka, för att be. Det är ett ödmjukande, en självrannsakan och omvändelse, och det är det vi också vill fånga upp, säger Johnny Foglander, och fortsätter:

– Vi skulle tycka det vore fantastiskt om många församlingar även valde att ha bön som tema på sin gudstjänst den söndagen.

Fokus för dagen ligger på Kristi kropp. Bedjarna uppmanas att be bland annat om förlåtelse och upprättelse av Kristi kropp i landet, för ledarskap där detta är otydligt och svagt och därmed skapar förvirring och oro, samt emot partisinne och splittring som försvagar Kristi kropp och förhindrar Guds rikes sak.

Mer om uppropet finns på Sverigebönens Facebooksida: https://www.facebook.com/sverigebonen

Vi hoppas verkligen att det ska bli något gemensamt i det här, där många går samman på samma dag och ber med samma inriktning.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00