Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Nätverk uppmanar till bön och fasta den 24 september

Avskilj den 24 september till en dag för bön och fasta. Den uppmaningen ger bönenätverken i ”Tillsammans för Sverige”, som hoppas på en unison dag med fokus på Kristi kropp i Sverige.

Nyheter · Publicerad 18:00, 16 sep 2023

Initiativet till böne- och fastedagen söndagen den 24 september kom i samband med en böneledarretreat på Gärdebygården i Rättvik i augusti, där ett av de tilltal som kom var: ”Festen är över, det är tid att fasta.”

Det fick bönenätverken i Tillsammans för Sverige att bestämma sig för att utlysa den gemensamma böne- och fastedagen, genom ett upprop till alla bedjare i landet.

– Vi hoppas verkligen att det ska bli något gemensamt i det här, där många går samman på samma dag och ber med samma inriktning. Vi tror att det finns en styrka i enhet och i det unisona i att göra samma sak vid samma tid, säger Johnny Foglander från Tillsammans för Sverige.

Dessutom ligger dagen i anslutning till den judiska omvändelse- och fastedagen Yom Kippur.

– Under Yom Kippur samlas judarna i synagogan hela dagen, utan att äta eller dricka, för att be. Det är ett ödmjukande, en självrannsakan och omvändelse, och det är det vi också vill fånga upp, säger Johnny Foglander, och fortsätter:

– Vi skulle tycka det vore fantastiskt om många församlingar även valde att ha bön som tema på sin gudstjänst den söndagen.

Fokus för dagen ligger på Kristi kropp. Bedjarna uppmanas att be bland annat om förlåtelse och upprättelse av Kristi kropp i landet, för ledarskap där detta är otydligt och svagt och därmed skapar förvirring och oro, samt emot partisinne och splittring som försvagar Kristi kropp och förhindrar Guds rikes sak.

Mer om uppropet finns på Sverigebönens Facebooksida: https://www.facebook.com/sverigebonen

Vi hoppas verkligen att det ska bli något gemensamt i det här, där många går samman på samma dag och ber med samma inriktning.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10