Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Narnia firar 25 år – spelar in ny Jesuscentrerad skiva

Det kristna rockbandet Narnia firar i år 25-årsjubileum och tänker ge ut ett nytt samlingsalbum. Samtidigt har de precis börjat spela in sitt nionde studioalbum.

– Fokus är ”tillbaka till Jesus”, berättar sångaren Christian Liljegren.

Nyheter · Publicerad 14:00, 19 feb 2021

Det var i måndags som Christian Liljegren, i ett inlägg på Facebook, avslöjade att Narnia har börjat spela in ett nytt album, på Nordic Sound Lab i Skara. Mer exakt är det trummorna som har börjat spelas in för Narnias kommande nionde studioalbum.

Liljegren är dessutom aktuell med soloalbumet Melodic Passion, och därtill tänker Narnia släppa ett nytt samlingsalbum i vår eller sommar eftersom det är 25 år sedan bandet startades.

När de inte har kunnat spela live under coronapandemin har det blivit desto mer tid för skapandet av nya låtar.

– Jag tror det är väldigt många som har gjort det under den här tiden. Jag märker att det kommer mycket ny musik nu, konstaterar Liljegren.

Med sin melodiska hårdrock, och med texter som inte bara handlar om livet i allmänhet, utan också om relationen till Gud, har Narnia byggt upp en stor internationell publik genom åren. När de släppte sitt förra studioalbum, år 2019, så toppade det dessutom försäljningslistan i Sverige i en vecka.  

– Inom rock är vi definitivt ett välkänt namn. Vi har en stor publik utanför kyrkans kretsar, det är vi otroligt tacksamma över. Framför allt vill vi visa på evangeliet genom våra skivor, säger Christian Liljegren.

Exakt när Narnias nya studioalbum kommer att släppas är oklart, kanske först i början av nästa år. Liljegren nämner förhoppningen att de ska kunna följa upp släppet med en turné både i Sverige och andra länder år 2022.

Musikaliskt kommer de som har följt Narnia att känna igen sig när de lyssnar på det nya studioalbumet, försäkrar sångaren. Vad det gäller texterna har han en förhoppning om att de ska få bli en kraft i människors vardag genom att reflektera Jesu egna ord.

– Fokus är ”tillbaka till Jesus”. Vad sa han egentligen? Han som ändå är Guds son, som kom ner som människa, beskriver Liljegren.

Det är med tacksamhet som sångaren ser tillbaka på åren med bandet, vars gemenskap han beskriver som en familj, och för vad bandet har fått betyda för andra. Han berättar att de får brev och mejl där människor beskriver hur Narnias texter har haft avgörande betydelse i deras liv.

– Bandet har fått stärka många i relationen med Jesus. Personligen brinner jag mer än någonsin för att få ut budskapet om Jesus och vad han har gjort för mänskligheten; korsets kraft. Vi vill vara en öppen kanal för Guds rike, säger Christian Liljegren.

Personligen brinner jag mer än någonsin för att få ut budskapet om Jesus och vad han har gjort för mänskligheten.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier