Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Musk välkomnar Trump och Peterson tillbaka till Twitter

I januari 2021 blev USA:s ex-president Donald Trump utkastad från Twitter. Nu har den sociala medie-plattformens ägare Elon Musk välkomnat Trump tillbaka.

Även psykologen Jordan B Peterson har fått sin avstängning upphävd.

Nyheter · Publicerad 20:00, 21 nov 2022

USA:s förre president Donald Trumps Twitterkonto är åter aktivt efter att ha varit nedsläckt sedan de turbulenta dagarna vid Kapitolium i januari 2021. Twitters nye ägare Elon Musk har nu arrangerat en omröstning på Twitter, där användarna fått rösta ja eller nej till att välkomna Trump tillbaka. Efter att 51,8 procent av de röstande tryckt på ja-knappen har avstängingen av Trump upphävts.

Donald Trumps senaste inlägg på Twitter är daterat till den 8 januari 2021. Att döma av uttalanden från ex-presidenten verkar det högst oklart om hans, i skrivande stund, drygt 87 miljoner följare kan se fram emot nya uppdateringar.

– Jag tror inte det, för jag ser ingen anledning till det, säger Trump i ett uttalande som flera medier citerar.

Andreas Utterström, som är expert på USA-politik, tror dock inte att Twitter sett det sista från Donald Trumps tangentbord. Inte minst med tanke på att Trump nyligen bekräftat sin kandidatur i presidentvalet 2024.

– Jag har svårt att tro att Donald Trump kan stå emot chansen att nå så många som möjligt. Han har skapat nyheter på Twitter som sedan har fått ett stort brett genomslag, det har varit språngbrädan, som en raket som han har skjutit ut i medierymden, säger Utterström till SVT.

Även psykologen och debattören Jordan B Peterson är tillbaka på Twitter efter att ha varit avstängd sedan juni månad.

”Jag är tillbaka. Tack Elon Musk”, skriver Peterson i en tweet som publicerades i fredags.

Rapparen Kanye West är också tillbaka på Twitter, efter en månads avstängning kopplat till ett inlägg med antisemitiskt innehåll.

”Shalom”, skrev Kanye West genast på Twitter och syftade på det hebreiska ordet för fred.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00