”Ska jag avgå som chef för Twitter? Jag kommer att följa resultatet av denna omröstning”, twittrade Elon Musk natten mot måndag.
När omröstningen avslutats på måndagen står det klart att 57,5 procent av användarna klickat på svarsalternativet ”ja”.
Totalt röstade drygt 17,5 miljoner användare.
Omröstningen publicerades efter det att Twitter stoppat möjligheten att länka till flera konkurrerande sociala medier.
Åtgärden väckte kritik även bland många användare som tidigare stöttat den nya ägarens sätt att styra Twitter.
”Framöver kommer det att röstas om stora policyförändringar. Jag ber om ursäkt. Kommer inte att hända igen”, twittrade Musk innan han startade omröstningen om sin eventuella avgång.
Det är svårt att dra några slutsatser kring vad som ligger bakom beslutet om omröstningen, säger Brit Stakston, mediestrateg och expert på sociala medier.
Elon Musk har full kontroll över Twitter, vilket enligt henne är viktigt att ha i åtanke.
Nu tror hon att bolaget är kört i botten och att Musks eget rykte och företagande skadats hårt av den senaste tidens beslutsfattande.
– Jag tror att Elon Musk är oerhört pressad från alla håll, säger Stakston.
Sedan Elon Musk tog över Twitter har en rad avslöjanden kring företaget gjorts. Elon Musk har anlitat flera journalister för att låta dem titta på e-post och chattmeddelanden som skrivits mellan företagets anställda innan han tog över. Granskningen har bland annat visat att konservativa användare blockerats och att ex-presidenten Donald Trump stängdes av utan att ha skrivit något som direkt stred mot företagets policy.
Elon Musk har valt att – i yttrandefrihetens namn – öppna många konton som tidigare varit avstängda.
Kritiker menar dock att Twitter blivit ett vilda västern sedan Musk tog över – det finns undersökningar som visar att nedsättande ord mot homosexuella, transpersoner och svarta har ökat sedan plattformen öppnades upp av Musk.