Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Musikal om Josef framförs i Betelkyrkan på Hönö i helgen

Gamla testamentets berättelse om Josef är grunden för musikalen Josef – drömmarnas mästare som framförs av Betelkyrkan på Hönö i helgen.

Nyheter · Publicerad 10:00, 31 mar 2023

– Jag har länge burit på en vision om att få göra det här i församlingen, säger Maria Utbult som står för regin, tillsammans med Louice och Salome Långs.

– Det är en otroligt stark berättelse som också säger så mycket om sådant vi kan fundera på i nutid, med oro för framtiden, ökande matpriser och särkullbarn till exempel.

Maria Utbult har tidigare varit rektor för kyrkans skola, Betelskolan, där hon arbetade med musikaler varje år och såg hur eleverna lyfte varandra.

– Vårt främsta syfte med det här projektet är gemenskaps- och församlingsbyggande. Och vi ser verkligen hur människor växer tillsammans.

Musikalen framförs av drygt 60 personer i alla åldrar. Huvudrollen som Josef spelas av Viktor Andersson, 14 år. Musiken är hämtad från Dreamworks animerade film Josef – drömmarnas konung och har arrangerats av Marias man, Jan Utbult.

På fredag den 31 mars blir det två skolföreställningar. Föreställningar för allmänheten hålls på lördag den 1 april klockan 18.00 och på söndag den 2 april klockan 16.00.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10