Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Muhammedtecknaren Kurt Westergaard är svårt sjuk. Foto: Adrian Joachim / Scanpix

Muhammedtecknare svårt sjuk

Den världsberömde Muhammedtecknaren Kurt Westergaard, 77, är så allvarligt sjuk att han fått ställa in den bokturné som skulle marknadsföra hans självbiografi, nu översatt till engelska.

Nyheter · Publicerad 15:18, 19 nov 2012

Boken, some fått titeln "The Man Behind the Mohammed Cartoon" skulle ha presenterats av Westergaard i New York och London. Han är dock för svag för detta, meddelar förlagsredaktören till Kristeligt Dagblad.

- När man under längre tid har legat på intensiven, fått syre och ofta är medvetslös, och när läkarna överväger att lägga en i respirator, så tänker man, att det bara kan gå två vägar. Och med min ålder kan jag inte undgå att tänka på att det är fel väg, säger Kurt Westergaard i ett pressmeddelande.

Tecknaren har tidigare berättat att det finns ett pris för att slå ihjäl honom på elva miljoner dollar, alltså över 74 miljoner svenska kronor. 

För knappt tre år sedan utsattes Kurt Westergaard för ett mordförsök i sitt hem av en ung man som sedan dömdes till tio års fängelse, rapporterar tidningen.

USA slutar att kalla Golan för ”ockuperat”

Mellanöstern. I sin årliga rapport om mänskliga rättigheter använder USA:s utrikesdepartement nu för första gången inte ordet ockuperat om Gaza, Västbanken och...

KD-ledaren öppnar för samtal med SD

Politik. Kristdemokraternas partistyrelse har beslutat att partiet ska kunna samtala med samtliga riksdagspartier, inklusive Sverigedemokraterna och...

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...