Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Annika Borg

”Mitt kors”-kampanjen blir en bok

Facebookgruppen ”Mitt kors” som startades i solidaritet med världens förföljda kristna har fått enormt mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Nu meddelar initiativtagarna att bilderna ska bli till en bok där delar av intäkterna går till just utsatta kristna.

Nyheter · Publicerad 11:11, 30 sep 2016

Debattinlägg, nyhetsartiklar i riksmedier, starka opinions­ytt­ring­ar och stormiga diskussioner på soc­iala medier. Face­book­grupp­en ”Mitt kors” som skapade med det uttalade syftet att visa solidaritet med förföljda kristna har hyllats, väckt debatt och stor uppmärksamhet sedan tillkomsten.

Nyligen passerade man 10 000 medlemmar i gruppen där det lagts upp hundratals bilder på olika kors och berättelser om vad dessa betyder för olika personer.

Nu meddelar initiativtagarna till gruppen; Johanna Andersson, Helena Edlund och Annika Borg, att man ska göra en bok utifrån Facebook­gruppen.

”Vi kan nu avslöja att en bok med era fantastiska bilder kommer att finnas hos bokhandlare runt om i Sverige lagom till julhandeln. Delar av bokens intäkter kommer att gå till projekt som stödjer förföljda kristna”, skriver man i ett inlägg där den kommande boken beskrivs som den perfekta julklappen.

”Självklart skulle vi gärna ha med alla era vackra, starka och personliga bilder, men ett urval kommer att återfinnas i boken. De vars bilder väljs ut, kommer att kontaktas och tillfrågas om sin medverkan”, skriver man.

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Svenska städer i topp när EU gör stor knarkmätning

Droger. EU har sammanställt en rekordstor undersökning av avloppsvatten i jakt på lärdomar om européers... lördag 1/4 18:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00