Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Annika Borg

”Mitt kors”-kampanjen blir en bok

Facebookgruppen ”Mitt kors” som startades i solidaritet med världens förföljda kristna har fått enormt mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Nu meddelar initiativtagarna att bilderna ska bli till en bok där delar av intäkterna går till just utsatta kristna.

Nyheter · Publicerad 11:11, 30 sep 2016

Debattinlägg, nyhetsartiklar i riksmedier, starka opinions­ytt­ring­ar och stormiga diskussioner på soc­iala medier. Face­book­grupp­en ”Mitt kors” som skapade med det uttalade syftet att visa solidaritet med förföljda kristna har hyllats, väckt debatt och stor uppmärksamhet sedan tillkomsten.

Nyligen passerade man 10 000 medlemmar i gruppen där det lagts upp hundratals bilder på olika kors och berättelser om vad dessa betyder för olika personer.

Nu meddelar initiativtagarna till gruppen; Johanna Andersson, Helena Edlund och Annika Borg, att man ska göra en bok utifrån Facebook­gruppen.

”Vi kan nu avslöja att en bok med era fantastiska bilder kommer att finnas hos bokhandlare runt om i Sverige lagom till julhandeln. Delar av bokens intäkter kommer att gå till projekt som stödjer förföljda kristna”, skriver man i ett inlägg där den kommande boken beskrivs som den perfekta julklappen.

”Självklart skulle vi gärna ha med alla era vackra, starka och personliga bilder, men ett urval kommer att återfinnas i boken. De vars bilder väljs ut, kommer att kontaktas och tillfrågas om sin medverkan”, skriver man.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...