Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Mitt i coronakrisen – många tog beslut om dop

Mitt under rådande coronakris fattade tio personer beslut om att döpa sig i Citykyrkan, Örebro. Detta efter en predikan av Tigleth Malkey under ett kvällsmöte för unga vuxna. Men under förra veckan tog församlingen beslutet att ställa in sina gudstjänster tills vidare och i stället sända via internet.

Nyheter · Publicerad 06:00, 26 mar 2020

Sedan i höstas har Citykyrkan i Örebro haft ett antal kvällsmöten för unga vuxna, så kallade Revival Nights. Vid varje tillfälle har människor tagit frälsningsbeslut. Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey har predikat varje gång och söndagen den 15 mars handlade hans undervisning om dopet. Efteråt valde tio personer att anmäla sig till dop.

– Vi stod i valet och kvalet om vi skulle ställa in mötet eller inte. Jag är glad att vi inte gjorde det, säger pastor Patrik Vallin.

Dopet var planerat till nästa Revival Night den 19 april, men just nu är det oklart om det mötet blir av. Alla gudstjänster i kyrkan är tills vidare inställda och i söndags sändes förmiddagsgudstjänsten för första gången via internet.

Efteråt hölls livebön på Instagram, dit människor hade möjlighet att skicka in sina böneämnen.

– Just nu handlar det om att hitta nya mötesplatser och skapa sociala plattformar för både gudstjänster och smågrupper. Vi har gett alla connectgruppsledare ett verktyg för att samla grupperna online. Vi försöker ingjuta så mycket tro och hopp vi kan.

Församlingen har som mål att alla som brukar fira gudstjänst i kyrkan ska få en personlig kontakt en gång i veckan, exempelvis genom telefonsamtal eller sms.

– Vi har ringt alla som är över 65 år och erbjudit dem hjälp med att handla mat. Jag har precis handlat åt en ensamstående man som är 70 plus och som inte har några barn, säger Patrik Vallin.

Citykyrkan har också tagit olika initiativ för att stötta viktiga samhällsfunktioner genom frukt- och godiskorgar till personalen. I förra veckan fick både 1177 och akuten i Örebro sådana korgar.

– Det har verkligen varit uppskattat. De behöver mycket uppmuntran.

Vi stod i valet och kvalet om vi skulle ställa in mötet eller inte. Jag är glad att vi inte gjorde det.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00