Nyheter

Minns du sången-liknande nyinspelning sänds i SVT

En rad kända kristna artister fanns på plats i Nashville. Bland annat Michael Jeff Johnson, Putte Nelsson och Josefina Gniste som syns till vänster och David och Sarah Åström som ses till höger. Foto: Privat
En rad kända kristna artister fanns på plats i Nashville. Bland annat Michael Jeff Johnson, Putte Nelsson och Josefina Gniste som syns till vänster och David och Sarah Åström som ses till höger. Foto: Privat
David och Sarah Åström. Foto: Ola Karlman
David och Sarah Åström. Foto: Ola Karlman

Nu är det klart att SVT kommer att sända material från inspelningen av ”Alla tiders sånger”. Den 17 augusti visar kanalen ett program som skildrar de kristna artisternas gemensamma vistelse i Nashville, USA.”Alla tiders nyheter”, kommenterar det medverkande sångarparet Sarah och David Åström.

Publicerad Uppdaterad

I november i fjol berättade Världen idag att en skara kristna sångare och musiker från Sverige och Norge rest till Nashville för att spela in ”Alla tiders sånger”. Initialt var det oklart vilken eller vilka tv-kanaler som skulle sända materialet som spelats in i den amerikanska musikmetropolen. Nu uppger den kristna tv-kanalen TBN Nordic, som i samarbete med TV-Inter spelat in programmen, att SVT ska sända ett program från inspelningen.

Sångarparet Sarah och David Åström, två av förra höstens Nashvilleresenärer, tog emot nyheten om SVT:s intresse med glädje.

”Alla tiders nyheter! 17 augusti kan du äntligen få se programmet från vår Nashvilleresa”, skriver Åströms på sin Facebooksida.

Avtalet med SVT gäller ett program som, förutom sändningen den 17 augusti, även kommer att kunna ses på SVT Play.

– Att få vara i Nashville för första gången är väldigt coolt, det har varit en helt fantastisk upplevelse. Det är otroligt mäktigt att uppleva den ena låten efter den andra beröra oss, och Guds närvaro har varit så stark. Det har varit många tårar och starka upplevelser, sade norska sångerskan Synnøve Aanensen till Världen idag i samband med inspelningen i fjol.

Även om denna inspelning är en ny och unik produktion är det inte svårt att dra paralleller till omåttligt populära ”Minns du sången” som sändes i SVT kring sekelskiftet. Roland Utbult, Cilla Hector, Bengt Johansson, Lars Mörlid, Mikael Järlestrand och Urban Ringbäck är några kända ansikten från Minns du sången som medverkade även i inspelningen av ”Alla tiders sånger”.

Även Evie Tornquist-Karlsson, gift med den kristna musiklegendaren Pelle Karlsson och sedan många år boende i Florida, fanns på plats i Nashville.

SVT:s version av programmet bär namnet ”Saliga sånger – Nashville”. Nyligen berättade Världen idag att ett specialavsnitt av programmet sänts i norska NRK.

I sommar turnérar deltagare från ”Alla tiders sånger” tillsammans. Nyligen hölls konserter i samband med Nyhemsveckan respektive Torpkonferensen, och senare i sommar kommer gänget att framträda på öländska Klintagården samt halländska Gullbrannagården.

Powered by Labrador CMS