HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Minister undvikande om judars syn på regeringen

Den EU-undersökning som visar att Ungerns judar är mer positiva än Sveriges judar till sin regerings arbete mot antisemitism, kommenteras nu av svenska regeringen. ”Jag ser med oro på antisemitismen i Sverige”, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen i ett svar till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 18:00, 13 apr 2019

En omfattande enkätundersökning, som Världen idag tidigare berättat om, genomfördes nyligen och besvarades av mer än 16 000 personer som identifierar sig som judar, i tolv europeiska länder. Den ger en mörk bild av utvecklingen och visar att antisemitismen fortsätter att utbreda sig i Europa.

Man kan konstatera att såväl Ungern som Sverige och de övriga länderna har stora problem med antisemitism.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...