Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell skär ned på stöden till flera FN-organ för att, bland annat, kunna göra Ukraina till Sveriges främsta mottagare av bistånd. Foto: Tim Aro/TT

Mindre svenskt bistånd till FN – mer till Ukraina

Regeringen skär ned stödet till flera FN-organ nästa år och biståndsmyndigheten Sida får sitt anslag för information och kommunikation kapat med 125 miljoner.
Ukraina kan bli det land som får mest svenskt bistånd.
– Det här är startskottet för vår reformering av biståndet för att göra det mer effektivt, säger bistånds- och handelsminister Johan Forssell (M) till TT.

Nyheter · Publicerad 16:00, 24 dec 2022

TT har tagit del av det regleringsbrev som regeringen snart skickar över till Sida, som hanterar en stor del av det svenska biståndet. Regleringsbrevet innehåller uppdrag och riktlinjer från regeringen till Sida för 2023, inte minst om hur anslagen ska användas.

Sida får själv en kraftig neddragning av den summa som myndigheten kan använda till information och kommunikation, från 155 till 20 miljoner, en minskning med närmare 90 procent.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10