Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Miljöpartist vill se Israel upplöst

Miljöpartisten Jerker Nordlund liknar Israel vid en sinnessjukdom. Han förordar nu ett globalt krig mot Israel, enligt Borås Tidning. 

Nyheter · Publicerad 00:00, 24 jul 2014

Jerker Nordlund är Miljöpartiets andranamn i Herrljunga. På sin Facebooksida har han skrivit att Israel är att betrakta som en sinnessjukdom. Han vill också se ett globalt krig mot staten Israel. Han vill också se en ”skyndsam” nedmontering av staten Israel.

– Jag vill att statsbildningen upphör, eftersom den är byggd på delvis stulen mark på religiös grund, säger Jerker Nordlund till Borås tidning (BT).

Jerker Nordlund ser inte att hans ställningstagande påverkar hans engagemang i Miljöpartiet.

– Jag är med i Miljöpartiet på kommunalpolitisk nivå sedan i november förra året, innan dess var jag med i Kommunens Väl. Jag gick med i Miljöpartiet för att jag tycker klimatfrågorna är viktiga. I övrigt har vi inte diskuterat mitt engagemang i den här frågan. När jag skriver på Facebook så gör jag det som privatperson, säger han.

Joakim Larsson, som är ordförande i Miljöpartiet i Västra Götaland, säger att han förstår att Nordlunds uttalande väckt reaktioner men poängterar för BT att medlemmarna är fria att engagera sig i vilka frågor de vill.

Larsson tycker visserligen att Nordlunds uttalande är ”hårt” men menar att det inte påverkar Nordlunds lämplighet som kommunpolitiker. Han säger också att det allmänna omdömet om Jerker Nordlund är att han är ”påläst och kunnig”.

Däremot, säger Larsson, skiljer sig Nordlunds åsikter om Israel från partiets.

– Miljöpartiet förespråkar en tvåstatslösning, säger Larsson som dock håller med Jerker Nordlund om att landet ligger på ”stulen mark”.

Världen idag har inte lyckats nå Jerker Nordlund för en kommentar men kan konstatera att hans Facebooksida nu tycks vara raderad.

Bitte Assarmo
redaktionen@varldenidag.se

Bibeln förordar opartiskhet – inte identitetspolitik

Ledare I polisutbildningen vid Södertörns högskola får man sedan en tid tillbaka lära sig att man som... tisdag 22/9 00:00

Lidandet inför tyst Gud

Böneskolan Jobs bok är troligen Bibelns äldsta bok, med det urgamla temat om den oskyldiga människans lidande.... tisdag 22/9 00:10

Så söker du jobb under coronakrisen

Högre konkurrens, anställningsintervjuer via videosamtal och en annorlunda arbetsmarknad. Hur... tisdag 22/9 06:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...