Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Mikael Alfvén har nu lämnat sjukhuset, men är mycket trött. Foto: Natanael Alfvén

Mikael Alfvén är hemma från sjukhuset

Mikael Alfvén, från organisationen Love and Hope, har kunnat lämna sjukhuset och återvända hem. Där återhämtar han sig nu efter att ha vårdats för covid-19.

Nyheter · Publicerad 16:50, 19 apr 2021

Världen idag skrev förra veckan om att Mikael Alfvén förts i ambulans till ett sjukhus i Östergötland sedan han fått andningssvårigheter och dålig syresättning.

Där fick han syrgas, kortison och antibiotika på en covid-avdelning med kapacitet för intensivvård. Viruset visade sig dock ha orsakat infektion i lungorna.

På måndagen berättar sonen Jonatan Alfvén för Världen idag att hans far fått lämna sjukhuset och nu är hemma igen.

– Vi är så enormt tacksamma och glada att Mikael nu kommit hem. Han vilar mycket, orkar nästan inget och pratar bara korta stunder än så länge. Han har enligt läkarna en lång väg tillbaka, säger Jonatan Alfvén.

– Men nu ber och tackar vi Gud för att lungor och hjärta ska bli fullt återställda. Vi vilar i Guds löften till oss, om full hälsa till Mikael.

Mikael Alfvén, grundare och verksamhetsledare för Love and Hope, omslöts av böner från många människor. Detta uttryckte familjen stor tacksamhet för.

– Vi är enormt tacksamma över att så många hört av sig och står med i bön. Det betyder så mycket, sade Jonatan Alfvén.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00