Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Michael W Smith gjorde en bejublad återkomst till Sverige

Under midsommarhelgen gästade världsartisten Michael W Smith såväl Nyhemsveckan som Torpkonferensen. Världen idag var på plats när den amerikanske stjärnan ledde Nyhemspubliken i lovsång och tillbedjan.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats än Sverige att tillbringa två kvällar, sade Michael W Smith under sitt framträdande i Nyhemshallen.

Nyheter · Publicerad 18:00, 27 jun 2022

Den ursprungliga tanken var att världsartisten skulle ha dykt upp i Sverige redan under midsommarhelgen 2020. Men den våren drabbades världen av en pandemi och Michael W Smiths konserter på Nyhemsveckan och Torpkonferensen fick flyttas framåt på obestämd tid.

Först nu, två år senare, kunde den amerikanske musiklegendaren med band äntligen inta scenen i Nyhemshallen och Torpladan.

– Det är härligt att vara här igen, det är tio år sedan jag senast var i Sverige, sade Michael W Smith till sina många fans på plats i Nyhemshallen.

Redan en timme före konserten började besökare på Nyhemsveckan köa för att få en så bra plats som möjligt. Klockan 22 på midsommaraftonskvällen klev så den 64-årige sångaren och låtskrivaren upp på scenen och började leverera den ena låten efter den andra ur sin digra och uppskattade sångskatt.

Konserten blev till en lovsångsafton, där Michael W Smith ledde i tillbedjan till Gud. Atmosfären i lokalen var laddad när de församlade bad om att Gud ska låta himlens regn falla över Sverige.

– Låt det regna över varje stad, varje hem. Låt det regna över Sverige i kväll. Öppna himlens slussar, proklamerade Michael W Smith.

Efter 90 minuter såg konserten på Nyhem ut att vara över. Publiken lyckades dock, via stående ovationer, locka fram två extra sånger innan det var dags att säga god natt.

Under midsommardagen reste sedan sångaren, tillsammans med fyra amerikanska musiker, vidare till Torpkonferensen för ännu en efterlängtad konsert innan Sverigebesöket var över för denna gång.

Sångarens återkomst till Sverige var uppenbarligen efterlängtad – Nyhemshallen var välfylld och i Torpladan fanns, enligt Michael W Smiths Facebooksida, drygt 2 000 personer på plats.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats än Sverige att tillbringa två kvällar, sade Michael W Smith.

Artisten skriver på sin Facebooksida att han och bandet haft fem spelningar på lika många dagar under sin korta, men intensiva, Europaturné. De inledde med två spelningar i Tyskland innan de reste vidare till Sverige, för att sedan avsluta med en konsert i Rotterdam, Nederländerna.

Därefter väntade hemresa till Nashville inför sommarens kommande framträdanden i USA.

Låt det regna över Sverige i kväll. Öppna himlens slussar.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10