Saliga är de ödmjuka, för de ska ärva jorden.
Matteusevangeliet 5:5

Världen idag

Michael W Smith gjorde en bejublad återkomst till Sverige

Under midsommarhelgen gästade världsartisten Michael W Smith såväl Nyhemsveckan som Torpkonferensen. Världen idag var på plats när den amerikanske stjärnan ledde Nyhemspubliken i lovsång och tillbedjan.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats än Sverige att tillbringa två kvällar, sade Michael W Smith under sitt framträdande i Nyhemshallen.

Nyheter · Publicerad 18:00, 27 jun 2022

Den ursprungliga tanken var att världsartisten skulle ha dykt upp i Sverige redan under midsommarhelgen 2020. Men den våren drabbades världen av en pandemi och Michael W Smiths konserter på Nyhemsveckan och Torpkonferensen fick flyttas framåt på obestämd tid.

Först nu, två år senare, kunde den amerikanske musiklegendaren med band äntligen inta scenen i Nyhemshallen och Torpladan.

– Det är härligt att vara här igen, det är tio år sedan jag senast var i Sverige, sade Michael W Smith till sina många fans på plats i Nyhemshallen.

Redan en timme före konserten började besökare på Nyhemsveckan köa för att få en så bra plats som möjligt. Klockan 22 på midsommaraftonskvällen klev så den 64-årige sångaren och låtskrivaren upp på scenen och började leverera den ena låten efter den andra ur sin digra och uppskattade sångskatt.

Konserten blev till en lovsångsafton, där Michael W Smith ledde i tillbedjan till Gud. Atmosfären i lokalen var laddad när de församlade bad om att Gud ska låta himlens regn falla över Sverige.

– Låt det regna över varje stad, varje hem. Låt det regna över Sverige i kväll. Öppna himlens slussar, proklamerade Michael W Smith.

Efter 90 minuter såg konserten på Nyhem ut att vara över. Publiken lyckades dock, via stående ovationer, locka fram två extra sånger innan det var dags att säga god natt.

Under midsommardagen reste sedan sångaren, tillsammans med fyra amerikanska musiker, vidare till Torpkonferensen för ännu en efterlängtad konsert innan Sverigebesöket var över för denna gång.

Sångarens återkomst till Sverige var uppenbarligen efterlängtad – Nyhemshallen var välfylld och i Torpladan fanns, enligt Michael W Smiths Facebooksida, drygt 2 000 personer på plats.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats än Sverige att tillbringa två kvällar, sade Michael W Smith.

Artisten skriver på sin Facebooksida att han och bandet haft fem spelningar på lika många dagar under sin korta, men intensiva, Europaturné. De inledde med två spelningar i Tyskland innan de reste vidare till Sverige, för att sedan avsluta med en konsert i Rotterdam, Nederländerna.

Därefter väntade hemresa till Nashville inför sommarens kommande framträdanden i USA.

Låt det regna över Sverige i kväll. Öppna himlens slussar.

Ett frimodigt alternativ lyser tyvärr med sin frånvaro

Ledare Det är snart inte mer än en månad kvar till höstens val den 11 september. Redan om drygt två veckor... lördag 6/8 00:00

Ett miljökrig riktas mot stora medborgargrupper

Ledare Det pågår ett miljökrig mot de stora medborgargrupperna i det västerländska samhället och mot basen... fredag 5/8 00:00

KD: Öppna Sollefteås förlossning igen

Politik. Kristdemokraterna vill ha en nationell plan för förlossningsvården. Den kan bli ett första steg i... måndag 8/8 14:34

L vill se ordningslyft i skolan

Politik. Liberalerna föreslår ett ”ordningslyft” för studiero i skolan. Partiet vill att alla skolor skriver... måndag 8/8 14:30

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier