Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Michael Jeff Johnson släpper nytt – vill förmedla hopp

Fem nyskrivna låtar. Det presenterar den populära musikern Michael Jeff Johnson på sin nya ep Främlingshem.

– Människor behöver få känna tro och hopp i dessa tider och det här är mitt bästa sätt att försöka förmedla det på, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:50, 12 jun 2020

Tre år har gått sedan Michael Jeff Johnson släppte sitt senaste album, borträknat förra årets instrumentala album Kom du källa tillsammans med Erik Tilling.

– Det har kliat lite i stämbanden efter att få sjunga och skriva texter igen. Det var några år sedan jag gav ut något helt nytt. Nu var det läge att göra det, säger han.

Det hela landade i ep:n Främlingshem som släpps den 18 juni.

– Om jag ska hitta något ord som är gemensamt för låtarna så är det nog ”mod”. Det handlar om att både se sig själv och värdet i sig själv, men också om att Gud är större än allt.

I en av de nya låtarna handlar det om att ingen dag är en förlorad dag, i en annan är budskapet att Gud har ett syfte för oss ända upp till himlen.

– I titelspåret ”Främlingshem” handlar det om livet här och nu, om att ha ett större perspektiv och om att Gud är vår klippa och vår borg, berättar Michael.

Det som först såg ut att bli fyra nya låtar adderades med ytterligare en, ”Han väljer mig”, som Michael skrev sent i våras.

– Jag höll på med fyra låtar, men så kom den här nya sången väldigt starkt som jag fick till mig som ett profetiskt budskap in i mitt liv. Det är också ett budskap om att Gud lämnar de 99 för att vara med oss, oavsett var vi befinner oss och vad vi går igenom.

Michael Jeff Johnson spelade in sången i sitt hem och lade ut den på Instagram, och fick snabbt stor respons.

– Det verkar som om Gud hade ett ärende som landade väl och då kände jag att jag vill ha med den sången på ep:n också, säger han.

Främlingshem, som producerats av Viktor Olofsson, är inspelad på ett, för Michael, lite nytt sätt.

– Jag ville få närvaron och energin som det är att sjunga live, så jag bjöd in ett antal vänner som var med i studion. Jag stod i ett rum och sjöng in sångerna, omgiven av de här människorna som var med och bad. Det var helt fantastiskt, det var så lätt att sjunga, berättar han.

Som med sin tidigare musik hoppas Michael att han ska få vara ett språkrör för Gud.

– Jag hoppas att låtarna ska tala till människor, oavsett om man är kyrklig eller inte, och att de någonstans får möta Gud i de här texterna, säger han och fortsätter:

– Jag har ganska stora drömmar, och det har jag alltid haft; jag vill att människor ska bli berörda och få uppleva förvandling i sina liv.

Låtarnas texter har även visat sig passa bra in i den värld som vi lever i just nu, konstaterar han.

– Människor behöver få känna tro och hopp i dessa tider och det här är mitt bästa sätt att försöka förmedla det på. Jag hoppas de här sångerna ska kunna hjälpa oss framåt, det är min bön, säger Michael Jeff Johnson.

Jag hoppas att låtarna ska tala till människor, oavsett om man är kyrklig eller inte.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10