Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Messiansk profil gifte sig – uppvaktades av Netanyahu

När den messianske influensern Hananya Naftali nyligen gifte sig dök Israels premiärminister Benjamin Netanyahu upp för att hålla tal. I talet blev Naftali, som jobbar för Netanyahu sedan flera år tillbaka, inte bara lyckönskad utan också berömd för sitt arbete.

Nyheter · Publicerad 11:00, 5 feb 2023

En video med Benjamin Netanyahus bröllopstal, som han framförde på engelska vid sidan av sin fru Sara, publicerades på den Jesustroende juden Hananya Naftalis Instagramkonto den 24 januari, där Naftali även lagt till en kommentar.

”Tack, premiärminister Benjamin Netanyahu och kära Sara, för att ni välsignade oss på vårt bröllop. Verkligen fantastiskt!” skriver han.

I bröllopstalet konstaterar först Netanyahu att Naftali jobbar åt honom, och lägger till att ”det inte är en enkel sak att göra”, vilket får bröllopsgästerna att skratta och Naftali själv att brista ut i ett stort leende.

– Men han gör det väldigt väl, fortsätter premiärministern, och vidareutvecklar att Naftalis arbete handlar om att producera innehåll.

Det övergripande temat för det innehåll som Hananya (även kallad Hanani) Naftali producerar och lägger ut på ett flertal av de största sociala medierna, är enligt hans egna beskrivningar ”Israel och konflikten i Mellanöstern” eller ”fred i Mellanöstern” som det står på hans Instagram-konto.

Som Världen idag berättade för några år sedan i ett reportage om Hananya Naftali, växte han upp i en sekulär judisk familj i Galiléen och Samarien, men kom som 14-åring till tro på Jesus som Messias efter att ha läst både Gamla och Nya testamentet.

Det var sedan 2014, under en period då Naftali tjänstgjorde i israeliska militären, som flera av de videor han lagt ut på Youtube blev virala och visades miljontals gånger.

Videorna handlade då om vad Naftali själv beskrev som ”sanningen om Israel”.

Efter att ha fått intervjua Benjamin Netanyahu fick Naftali sedan ett erbjudande om anställning, vilket han tackade ja till, där han först var anställd av Netanyahus tidigare regering, för att senare i stället bli anställd av Netanyahus parti, Likud.

Tack, premiärminister Benjamin Netanyahu och kära Sara, för att ni välsignade oss på vårt bröllop. Verkligen fantastiskt!

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10